GLAVNI KOLODVOR

Pimp my Pump dovodi uličnu umjetnost na kolosijek

08.05.2015 u 19:32

Pimp my Pump putujuća izložba

Izvor: Promo fotografije / Autor: Pimp my Pump

Bionic
Reading

Mnoštvo dobrih razloga za cjelodnevno druženje 16. i 17. svibnja i četiri razloga za posjet poštanskom kolosijeku 6. perona Glavnoga kolodvora u Zagrebu daje vam 'Pimp my Pump putujuća izložba' smještena u četiri vagona u ulozi galerije

Po prvi puta imat ćete priliku doživjeti jedinstven umjetničko-društveni događaj koji za vas priprema kolektiv Pimp my Pump u suradnji s Hrvatskim željeznicama. Četiri različita vagona stajat će mirno na poštanskom kolosijeku 6. perona Glavnoga kolodvora u Zagrebu i biti sjajna kulisa idejama već poznatih kreativaca kolektiva Pimp my Pump.

Izložbeni dio programa donosi fotografije dosadašnjih radova Pimp my Pumpa u jedinstvenom izložbeno-galerijskom vagonu (Uass-z 82 78 9250 900-7), dijelu Zbirke željezničkih vozila i dijelova Hrvatskog željezničkog muzeja, u vlasništvu HŽ Infrastrukture.

U preostala tri vagona HŽ Putničkog prijevoza moći će se razgledati pumpe specijalno oslikane za ovu priliku i doživjeti projekcije filmova dok će Buffet vagon biti rezerviran za opušteno druženje

Tijekom oba dana pod kreativnom palicom Udruge Praktikum održat će se dvije likovne radionice u trajanju od 11 do 13 sati. Na prvoj radionici u subotu oslikavat će se pet stolića po uzoru na djela pet umjetnika, a bit će postavljena i pumpa od papira za oslikavanje. Na drugoj radionici djeca će svoju kreativnost moći iskazati na poštanskim vrećama.

Cjelodnevni program i mogućnost razgledavanja vagona pratit će glazba koju su izabrali zagrebački majstori odličnih beatova (Jeff Jarunsky, Zac, Carlito, M.I.L.E), a oni će se izmjenjivati na open air DJ pultu specijalno postavljenom na poštanskom kolosijeku 6. perona Glavnoga željezničkog kolodvora.

Cjelokupno događanje omogućeno je uz velikodušnu podršku Grada Zagreba, HŽ Infrastrukture, HŽ Putničkog prijevoza, Systema print studija i Adidasa.

U pripremi je još nekoliko iznenađenja o kojima ćete biti obaviješteni na vrijeme, a do tada zakažite randez-vuos na peronu 6.