STUDENTI ADU-a

Izložba o degradaciji, izloženosti, odbacivanju

06.09.2014 u 08:11

  • +3

Ispit 2014.

Izvor: Promo fotografije / Autor: ADU

Bionic
Reading

Fotografi Dario Belić, Dino Šertović, Nikola Šerventić i Ino Zeljak u srijedu, 10. rujna u Galeriji SC u 20 sati predstavit će se autorskim serijama fotografija na izložbi studenata 1. godine diplomskog studija fotografije Akademije dramske umjetnosti - 'Ispit 2014.'

Izložba je rezultat cjelogodišnjeg studentskog rada na temi prema vlastitom odabiru. Ispit se već treću godinu zaredom iz institucije seli u javni prostor Galerije SC te ispitna izložba postaje i svojevrsni ispit komunikacije s publikom.

Dario Belić (Zagreb, 1989.) predstavit će se projektom Nedovršeno u kojemu istražuje i dokumentira nezavršene objekte čija je sudbina nepoznata, a svrhu nikada nisu imali. Objekti stoje u nedovršenom stanju dugi niz godina, zauzimaju prostor i pri tome narušavaju urbanistički plan grada.

Dino Šertović (Našice, 1990.) fotografskom serijom (de)personalizirano osvrće se na odbacivanje materijalnih stvari koje su bile dio nečije svakodnevnice.

Nikola Šerventić (Zagreb, 1988.) serijom antiportreta Projekcije propituje vlastiti identitet.

'Fotografiram bliske ljude u kojima pronalazim sebe, ljude koji su me gradili i degradirali. Procesom mehaničkog uništavanja i sakrivanja njihova lica osvještavam koji njihov dio nosim u sebi. Unutar takvog procesa koji insinuira osjećaje mržnje susrećem se s apsurdom, jer ipak je ovo priča o ljubavi. Tražim potvrdu sebe u odrazu bliskih ljudi', objašnjava Šerventić.

Ino Zeljak (Zagreb, 1987.) u seriji fotografija Izloženi usmjerava pogled prema ljudima koji se nalaze u osobnim vozilima, koje smatraju intimnim prostorom, ne razmišljajući da ih od javnog prostora dijeli samo automobilsko staklo.


'Nerijetko se događa da ljudi u pojedinim javnim i privatnim prostorima smatraju da su skriveni od pogleda drugih. Njihovo ponašanje vjerojatno bi bilo drugačije da su svjesni da ih pažljivi promatrači ipak vide. Fotografirao sam skriven, da moja prisutnost ne bi utjecala na ponašanje promatranih osoba', kazao je Zeljak.

Organizator je izložbe Katedra za fotografiju pri Odsjeku snimanja Akademije dramske umjetnosti u Zagrebu, a mentorstvo potpisuju doc. art. Darije Petković i umj. asist. Jelena Blagović.

Izložbu možete posjetiti do 18. rujna radnim danom i vikendom od 12 do 20 sati.