KVARTURA

Zagrebački centri za kulturu otvaraju svoja vrata

02.09.2014 u 10:03

Bionic
Reading

Zagrebački centri za kulturu okupljeni u projekt kvARTura organiziraju od 11. do 21. rujna manifestaciju 'Vrata širom otvorena' tijekom koje će predstaviti svoje programe i održati Dane otvorenih vrata

U sklopu manifestacije trinaest zagrebačkih centara organizirat će prezentacije likovnih programa, lutkarskih, plesnih i dramskih radionica. Osim toga u centrima će se održati izložbe, kreativne radionice, etno i folklorni programi, filmske projekcije te koncerti i predstave, a svi su programi besplatni.

Dan otvorenih vrata u NS Dubrava održat će se u petak i u subotu, 12. i 13. rujna, Centar za kulturu NS Sesvete otvorit će vrata u subotu 13. rujna, a istoga dana predstavit će se i program Centra za kulturu i obrazovanje Susedgrad.

Centar za kulturu POUZ Dan otvorenih vrata imat će 19. rujna, dok će Centar za kulturu Trešnjevka, Centar za kulturu i film Augusta Cesarca kao i Kulturni centar Travno, Dan otvorenih vrata održati u subotu 20. rujna. Centar za likovni odgoj program će imati 21. rujna.

Ova manifestacije samo je jedan od programa kvARTure, a riječ je o pojektnom umrežavanju koje su zagrebački centri za kulturu započeli 2012.

Svaki centar nositelj je jednog programa, a umrežavanjem se određeni program odvija u centru nositelju programa, ali i u svim ostalim centrima koji su dio kvARTure.

Ispreplitanjem raznolikih programa na više lokacija kvARTura okuplja, povezuje i potiče na međusobnu suradnju velik broj udruga, umjetnika, aktivista, studenata i samostalnih istraživača, a građanima pruža mogućnost sudjelovanja u nizu raznovrsnih i besplatnih sadržaja.

Detaljan program bit će dostupan na stranicama centara