SREDSTVA FONDOVA EU-a

20 milijuna kuna projektu Studio Galerije Antuna Augustinčića

21.08.2014 u 12:52

Bionic
Reading

Muzeji Hrvatskog zagorja prijavili su u veljači 2014. projekt izgradnje nove čuvaonice Galerije Antuna Augustinčića i program aktivnosti pod nazivom Studio GAA na javni poziv u okviru Operativnog programa Regionalna konkurentnost 2007 – 2013 za Shemu dodjele bespovratnih sredstava za poslovnu infrastrukturu

Nakon višegodišnje pripreme dokumentacije i sređivanja imovinsko-pravnih odnosa s Gradom Klanjcem, poslove na prijavi projekta vodila je tadašnja ravnateljica Muzeja Goranka Horjan.

Nakon provedenog postupka evaluacije i rješenja o prihvatljivim troškovima u kolovozu 2014. pristigla je i odluka Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije da je projekt odabran za financiranje.

Osim Goranke Horjan kao voditeljice izrade projekta, u njegovoj pripremi sudjelovali su muzealci iz Galerije Antuna Augustinčića, voditelj Galerije Božidar Pejković i kustos Davorin Vujčić te Helena Matuša i Nataša Hlaban iz Zagorske razvojne agencije.

Tijekom evaluacije unesene su vrlo male korekcije u troškovniku te slijedi sufinanciranje izgradnje i opremanja čuvaonice iz fondova u iznosu od 93 posto ukupnih troškova koji su procijenjeni na 21.669.764,15 kuna. Preciznije, zahvaljujući uspješnoj prijavi Muzejima Hrvatskog zagorja odobrena su sredstva za realizaciju projekta u iznosu od 20.286.474,48 kuna.