tportal.hr

Zagreb
+11
Osijek
+12
Pula
+14
Rijeka
+14
Zadar
+12
Split
+15
Dubrovnik
+12

MEDIJI, RADIONICE I PARTY

Bogati program petog izdanja Weekend Media Festivala

Peti Weekend Media Festival, najveći regionalni festival komunikacija, održat će se petu godinu za redom od 20. do 23. rujna u festivalskom prostoru stare tvornice duhana u Rovinju

Datum objave:
3.7.2012 14:24

Zadnja izmjena:
3.9.2012 13:26

Samo jedno od dosadašnjih izdanja Weekend Media Festivala održano je u razdoblju van ekonomske krize, ipak ni ove se godine kriza neće osjetiti u sadržaju, kazao je na konferenciji za novinare Tomislav Ricov.

Ricov je predstavo novosti u ovogodišnjem programu među kojima je posebno istakao Balcannes - regionalnu reviju najboljih reklamnih agencija organiziranu u suradnji s Hrvatskih udruženjem agencija za tržišno komuniciranje (HURA). U sklopu revije sve zainteresirane agencije regije imaju priliku predstaviti svoje radove koji će bit prikazivani u posebnoj dvorani u sklopu festivala. Novost je i format Hard Talk u sklopu kojega će gostovati Aleksandar Tijanić, Goran Milić i Emil Tedeschi.

O programu i gostima festivala više je govorio Nikola Vrdoljak. Posebno je istakao gostovanje Conora White-Sullivana, direktora HuffPost Labsa koji će govoriti o budućnosti medija i komunikacije. White Sullivan jedan je od predvodnika ideje da se kroz blogove promijeni klasični pristup vijestima, zbog čega je dobio i priznanje američkog predsjednika Baracka Obame.

U goste dolaze i Gabriel Dance koji je u prošlosti vodio NYTimes.com, a danas je urednik britanskog Guardiana u New Yorku te Davor Hebel koji će govoriti o tržištu računalnih igrica i igračima Jugoistočne Europe.

Vrdoljak je izdvojio i gostovanje Kim St. Clair Bodden i Jaya McGilla iz kompanije Hearst Magazines Internationala, koja plasira međunarodna izdanja časopisa poput Cosmopolitana, Esquirea, Housekeepinga i drugih.

Političku komunikaciju predstavit će Nenad Čanak, predsjednik Lige socijaldemokrata Vojvodine, a tema njegova predavanja je provokacija kao komunikacija.

Na bogatom programu panel rasprava su, među ostalim, i 'Mit o TV rejtingu', 'Pogled preko plota' i 'Gdje se događa novinarstvo'.

U sklopu glazbenog programa zasad su potvrđena gostovanja Partibrejkersa, benda Pips, Chips & Videoclips i Rambo Amadeus.

Više informacija dostupno je na internetskim stranicama.

Sviđa ti se članak? Preporuči ga prijateljima!


Kultura Promo

tportal.hr

tportal

Vedrana Knežević

Književna kritika

  • Čudesan podvig Stipe Božića

  • 'Jamerika' - raspršena verzija crtanog romana

  • Koja je uloga fotografa u ratnohuškačkoj propagandi?

  • Što znači stalno kroz život čitati jednu knjigu

  • Jergovićev obiteljski roman je književni događaj

  • Čega se sjećamo kada se sjećamo vlastite prošlosti

  • Jesen našeg vijeka

  • Od umješnosti do umjetnosti riječi

  • Vrtlarev roman koji nećete ispuštati iz ruku

  • Nijedan rat nije čist kao suza

Sve kritike

Važno: Rubrike, Sex files, cura i frajer dana i crna kronika mogu sadržavati sadržaje koji nisu primjereni osobama mlađim od 18 godina. Osobama mlađim od 18 godina se savjetuje posjet ovim rubrikama jedino i samo uz nadzor punoljetne osobe.
Tportal je član Hrvatskog vijeća za medije. HVZM je samoregulatorno tijelo koje prati i sankcionira kršenja novinarske etike.
Saznajte više na http://www.hvzm.hr/
vijece@hvzm.hr