tportal.hr

Zagreb
+13
Osijek
+12
Pula
+9
Rijeka
+16
Zadar
+8
Split
+13
Dubrovnik
+10

'GODINU DANA POSLIJE'

Izložba u spomen na Ivicu Vidovića

Izložba kazališnih fotografija Ivice Vidovića otvara se u ponedjeljak, 16. travnja, u novootvorenom prostoru Teatra Rugatino i MMC Interkulture u Tomašićevoj 4

Datum objave:
13.4.2012 19:55

Zadnja izmjena:
13.4.2012 21:21

Izložba pod naslovom 'Sjećanje na Ivicu - godinu dana poslije' upriličena je u povodu prve godišnjice od glumčeve smrti, a bit će izložene fotografije iz predstava u svim razdobljima njegove karijere.

Posjetitelji će tako imati prigodu pogledati fotografije iz predstava 'Kaspar', 'Rosencrantz & Guildenstern su mrtvi', 'Gospodar sjena', 'Ribarske svađe', 'Ay, Carmela', 'Trg heroja', 'U sjeni Green Hilla', 'Play Becket' i drugih.

Organizatori najavljuju da će se postav izložbe povremeno nadopunjavati i mijenjati, a osim izloženih fotografija na velikom ekranu će se prikazati više od tisuću fotografija koje nisu mogle biti izložene.

Uz fotografije moći će se poslušati izbor audio snimki iz Vidovićevih najzanimljivijih predstava.

'Svake subote tijekom svibnja i lipnja puštat će se filmovi i serije koji su dio našeg kolektivnog sjećanja, a kojih ne bi bilo bez Ivice', ističu organizatori u najavi izložbe.

Kazališni i filmski glumac Ivica Vidović rođen je 10. svibnja 1939. u Beogradu. Diplomirao je 1963. godine na Kazališnoj akademiji u Zagrebu, a prvi angažman imao je u zagrebačkom HNK-u. Bio je član i drugih kazališta kao što su Gavella, Teatar ITD i splitski HNK. U početku karijere isticao se u modernom repertoaru, za što je višestruko nagrađivan kao jedan od najistaknutijih glumaca koji su se pojavili na prijelazu u sedamdesete godine prošloga stoljeća.

Široj publici poznat je po ulogama Tončija Servantesa u seriji 'Naše malo misto' i Očalinka u 'Velom mistu'. Godine 1998, zajedno sa suprugom Gordanom Gadžić, osnovao je Kazališnu družinu Teatar Rugantino u kojoj je bio aktivan sve do smrti 18. travnja 2011.

Sviđa ti se članak? Preporuči ga prijateljima!


Kultura Promo

tportal.hr

tportal

Vedrana Knežević

Književna kritika

  • Raskošna propast talijanske aristokracije

  • Čudesan podvig Stipe Božića

  • 'Jamerika' - raspršena verzija crtanog romana

  • Koja je uloga fotografa u ratnohuškačkoj propagandi?

  • Što znači stalno kroz život čitati jednu knjigu

  • Jergovićev obiteljski roman je književni događaj

  • Čega se sjećamo kada se sjećamo vlastite prošlosti

  • Jesen našeg vijeka

  • Od umješnosti do umjetnosti riječi

  • Vrtlarev roman koji nećete ispuštati iz ruku

Sve kritike

Važno: Rubrike, Sex files, cura i frajer dana i crna kronika mogu sadržavati sadržaje koji nisu primjereni osobama mlađim od 18 godina. Osobama mlađim od 18 godina se savjetuje posjet ovim rubrikama jedino i samo uz nadzor punoljetne osobe.
Tportal je član Hrvatskog vijeća za medije. HVZM je samoregulatorno tijelo koje prati i sankcionira kršenja novinarske etike.
Saznajte više na http://www.hvzm.hr/
vijece@hvzm.hr