ZAVRŠNE PRIPREME

Sedma Noć muzeja 27. siječnja 2012.

29.12.2011 u 14:12

Bionic
Reading

Sedma po redu Noć muzeja održat će se 27. siječnja 2012. godine u organizaciji Hrvatskoga muzejskog društva (HMD). Sudjelovanje u ovom već tradicionalnom kulturnom događanju potvrdilo je više od stotinu hrvatskih muzeja

U petak, 27. siječnja 2012. od 18 sati do sat iza ponoći za posjetitelje će biti otvoreno više od stotinu hrvatskih muzeja, galerija i ustanova u kulturi.

U sklopu Noći muzeja posjetitelji će imat prilike razgledati atraktivne izložbe i sudjelovati u popratnim događanjima poput pedagoških radionica, predavanja, okruglih stolova, stručnih vodstva i druženja s umjetnicima. U popratnom programu će bit izvedeni i performansi, recitali i koncerati, te filmske projekcije i modne revije, prigodne prodaje kataloga i suvenira. Posljednja Noć muzeja privukla je rekordan broj od 314.659 posjetitelj, a održana je na 160 lokacija u 67 gradova.

Autorice koncepcije Noći muzeja su predsjednica Hrvatskoga muzejskog društva Dubravka Osrečki Jakelić i voditeljica marketinga Vesna Jurić Bulatović.