Kulturmiks NAGRADNJAČA

Bijeli ciklus u Lisinkom

  • Autor: tportal.hr
  • 27.10.2011 11:59:44
  • 25.10.2011 10:02:02

U sezoni u kojoj će između mnoštva nezaboravnih izvedbi, velikih dirigenata i sjajnih solista biti doista teško izabrati, Bijeli ciklus Zagrebačke filharmonije pruža uzvišene glazbene doživljaje velikih blagdana u izvedbama nekih od najvećih djela u povijesti glazbe. A taj veličanstveni niz započinje u petak 28. listopada Mozartovim 'Rekvijemom' na koncertu Vječna svjetlost u povodu blagdana Svih Svetih, a za koji tportal.hr poklanja dvije ulaznice jednom čitatelju!

Veličanstveno remekdjelo jednoga od najvećih genija u povijesti glazbe, 'Rekvijem KV 626' slavno je ostvarenje o kojem je proliveno više tinte no i o jednom drugom djelu njegova stvoritelja - Wolfganga Amadeusa Mozarta.

Svakako, riječ je o jednom od najizvođenijih djela u cjelokupnoj povijesti glazbe, čiju je planetarnu popularnost samo dodatno pojačao slavni filmski hit 'Amadeus' Oscarovca Miloša Formana. Na koncertu pod nazivom 'Vječna svjetlost' Mozartovo remekdjelo izvest će Zagrebački filharmoničari uz Akademski zbor Ivan Goran Kovačić (zborovođa Luka Vukšić) pod iskusnom rukom stalnog gosta dirigenta Uroša Lajovica i uz nisku istaknutih mladih solista: naše operne prvake Valentinu Fijačko, Dubravku Šeparović Mušović i Luciana Batinića te mladog slovenskog tenora Martina Sušnika.

Ne propustite labuđi pjev velikog Wolfganga Amadeusa Mozarta na koncertu za blagdan Svih Svetih. Podijelite uzvišene doživljaje najvećih blagdana uz Mozartov 'Rekvijem' - samo u Bijelom ciklusu Zagrebačke filharmonije!


Dvije ulaznice je osvojila Ivka Poljak.

Ulaznice se podižu na štandu PRESS u KD Vatroslava Lisinskog, na dan koncerta od 18 do 19:20h, uz predočenje osobne iskaznice.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još