MUZIČKI BIENNALE

Orkestar zaklade Veronske arene u Lisinskom

06.04.2011 u 11:22

Bionic
Reading

U sklopu Muzičkog biennala Zagreb u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog 9. travnja s početkom u 19.30 nastupit će Orkestar zaklade Veronske arene koji će pod dirigentskom palicom Marka Letonje nastupiti s čak tri solista: violinistom Güntherom Saninom, pijanistom Aldom Orvietom i kineskim udaraljkašem Biao Lijem

Orkestar zaklade Veronske arene od 1913. godine nezaobilazan je dio glasovitog opernog festivala Arena di Verona. Orkestrom su ravnali Pietro Mascagni, Lorin Maazel, Zubin Mehta, Georges Pretre, Lovro Matačić, Vjekoslav Šutej i drugi.

Program koji će izvesti za zagrebačku publiku čine: Requies za orkestar Luciana Berija, Koncert za violinu i orkestar Yeliel Carla Galantea, Koncert za glasovir i komorni orkestar Brune Maderne, Rekvijem za World Trade Centre za orkestar Giampaola Corala i In the proximity of the planet coral za udaraljke i orkestar Berislava Šipuša.

Poslije koncerta bit će održan razgovor s umjetnicima koji će voditi Gordana Krpan, dok u zabavnom programu sudjeluju Boris Babarović i prijatelji.