Kulturmiks BOGATA SLIMOVA ZBIRKA

Meksički magnat otvorio muzej sa 60.000 djela

Meksički magnat Carlos Slim, jedan od najbogatijih ljudi na svijetu, otvorio je Muzej Soumaya s fundusom od 60.000 umjetničkih djela, u prisustvu meksičkog predsjednika Felipea Calderona i dobitnika Nobelove nagrade za književnost Gabriela Garcie Marqueza

Smješten u zapadnom dijelu Ciudad de Mexica u asimetričnom zdanju prekrivenom sa 17.000 šesterokuta koji odražavaju svjetlost, Muzej Soumaya, po imenu Slimove supruge preminule 1999. godine, bit će 'jedan od najboljih muzeja na svijetu', kazao je američki novinar Larry King, predstavljajući događaj.

Muzej koji obuhvaća slike El Greca, Murilla, Rubensa, nekoliko skulptura Rodina, kao i platna impresionista Moneta, Renoira i Degasa, zamišljen je kao poticaj razvoju Meksika, istaknuo je Slim. Naglasio je da će ulaz biti potpuno besplatan.

Muzej se nalazi u središtu urbanog kompleksa Plaza Carzo koji uključuje prostrani trgovački centar, hotel s pet zvjezdica i stambenu zonu. Bogatstvo Carlosa Slima, proglašena 2010. najbogatijim čovjekom na svijetu, procjenjuje se na više od 53 milijardi dolara.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Promocija
Pročitaj više