TOOKBOOK

Sada možete i posuđivati e-knjige

22.11.2013 u 15:37

Bionic
Reading

TookBook eKnjižnica nova je usluga koja na inovativan način povezuje knjigu i tehnologiju. Usluga je dostupna u obliku mobilne aplikacije TookBook Library koja se preuzima na servisima Google Play i App Store. Povodom lansiranja, TookBook i izdavači svim zainteresiranima poklanjaju članarinu koja vrijedi do 15. prosinca 2013. godine.

Lansirala ju je tvrtka Lamaro Digital kao najnoviji u nizuproizvoda TookBook.

U ponudi eKnjižnice trenutačno se nalaze naslovi hrvatskih izdavača: Frakture, Znanja, Jesenski & Turka i Bulaja Naklade. Iz Lamaro Digitala najavljuju ulazak drugih izdavača i razvoj digitalnog izdavaštva u Hrvatskoj.

'Vjerujemo da je u trenutku u kojem živimo eKnjižnica optimalan način zadovoljenja potrebe za knjigom. Naš je cilj u prvoj godini privući 20.000 korisnika, a ukupan tržišni potencijal po našim procjenama 150.000. Puna realizacija tog potencijala dobrim dijelom će ovisiti i o angažmanu izdavača, odnosno atraktivnosti i broju knjiga u ponudi. S obzirom na to da 150.000 korisnika znači svježih 40 milijuna kuna godišnje u izdavačkoj branši, ne sumnjamo u njihov dobar odaziv', kazao je direktor Marin Maletić

TookBook eKnjižnica jedan je od prvih projekata ove vrste u svijetu usprkos činjenici da je u Hrvatskoj objavljeno tek nešto više od sedam stotina eKnjiga. Mobilna aplikacija Tookbook Library jedinstvena je na hrvatskom tržištu, a i šire jer će krajnjem korisniku u budućnosti omogućavati da uz pristupačnu mjesečnu članarinu čita velik broj hrvatskih i stranih naslova.

'Iako se čini da Hrvatska temeljne odrednice Mooreova zakona slijedi šepajući na šakama, 'sveti sakrament Silicijske doline, koji je doveo i do fenomena tzv. 'digitalizacije svega', suočio je autore - pa tako i hrvatske - s velikim izazovima budućnosti. Miris papira postaje fetiš starijih generacija, a pisana riječ seli na ekrane. Prostorije digitalne knjižnice, slova, riječi i rečenice skrivene u megabajtima i pikselima, nude ne samo ugodnu virtualnu šetnju između napunjenih polica, već i mogućnost da za sitnu lovu ponesete cijelu knjižnicu sa sobom u džepu. Ameri bi rekli - what's not to like?' komentirao je uslugu hrvatski autor Velimir Grgić.