Književnost NAGRADNJAČA

Poklanjamo vam knjigu 'Šišmiš'

  • Autor: tportal.hr
  • 11.5.2012 8:57:05
  • 4.5.2012 8:58:34

'Šišmiš' je prvi roman u serijalu o Harryju Holeu, detektivu koji je autora Joa Nesbøa učinio planetarno popularnim. A Profil i tportal.hr poklanjaju svojim čitateljima tri primjerka romana.

Mlada Norvežanka, zvijezda televizijskih sapunica, koja je došla u Australiju kako bi radila kao konobarica, pronađena je mrtva na obali oceana. Svi tragovi upućuju na ubojstvo. Harry Hole, detektiv iz policijske uprave u Oslu, odlazi u Sydney da pomogne australskoj policiji u istrazi. Iako mu je namijenjena uloga promatrača, pasivnost Harryju nije u krvi: uključuje se u istragu, a na kraju je u slučaj umiješan i na osobnoj razini jer se zaljubljuje u Birgittu – prijateljicu ubijene djevojke. Njegovo fizičko i duhovno putovanje Australijom sve ga više povezuje s aboridžinskim mitom o čovjeku šišmišu koji za sobom vuče trag smrti.

Jo Nesbø (1960.) norveški je pisac, glazbenik i tekstopisac te bivši broker, poznat po nizu romana o detektivu Harryju Holeu koji su mu donijeli brojne književne nagrade. Za roman 'Šišmiš' dodijeljene su mu ugledne nagrade Riverton (1997.) i Stakleni ključ (1998.). Osim pisanjem, aktivno se bavi i glazbom. Živi i radi u Oslu. Zahvaljujući neobičnim književnim postupcima, psihologijskom pristupu i temeljitom poznavanju života u globaliziranom svijetu, Nesbø je proširio okvire suvremenog kriminalističkog romana, što potvrđuju prijevodi njegovih djela na više od četrdeset jezika, niz nagrada te rekordni prodajni rezultati.


Knjigu su osvojili:

Planinka Jakšić
Biljana Đurić
Andrej Torbarina


Nagrade šaljemo poštom na kućnu adresu.

191380,191187,191183,191397
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još