TPORTAL.HR DAJE SVE OD SEBE

Dobitnici 29.12.

30.12.2011 u 09:52

Bionic
Reading

Akcija 'Tportal.hr daje sve od sebe' se polako bliži kraju, ali unatoč tome i danas smo pripremili mnoštvo poklona - poklone pakete Melem proizvoda, ruž za usne Yves Saint Laurent, parfem Bulgari, knjige nakladničkih kuća VBZ, Znanje i Mozaik knjiga, Air Max sakupljače vlage, poklon pakete Olivala i Illamasque, DVD-e u izdanju Continental filma i godišnju ulaznicu za MSU.

Danas će nagrade osvojiti čitatelji koji prvi odgovore točno na nagradno pitanje u razdoblju od 12 do 13 sati!

Imena dobitnika i pripadajućih im nagrada objavit ćemo sutra, 30. prosinca.

Sudjelovanjem u nagradnjači sudionici se prijavljuju za bilo koju od navedenih nagrada. Kako bi nagradili što više čitatelja navedene dnevne nagrade ćemo raspodjeliti na više dobitnika. Dnevne nagrade će biti rapoređene u poklon pakete koji će sadržavati jednu ili više nagrada.

Atlantic grupa vam poklanja šest paketa Melem proizvoda

Melem - za nježnu kožu cijelog tijela. Lijepa i zdrava koža ogledalo je vašeg unutarnjeg zadovoljstva i ljepote, stoga je vrlo važno da ju pravilno i redovito njegujete. Ako imate problema sa suhom, ispucalom i osjetljivom kožom, Melem 50 ml je djelotvoran jer hrani i njeguje kožu cijelog Vašeg tijela, vraćajući mu mekoću i izgubljenu vlažnost.
Vrhunska blagotvorna formulacija pruža trenutan osjećaj ugode, njeguje i hrani kožu, ostavljajući ju nježno mekom i glatkom. Melem u tubi omogućava jednostavniju primjenu i daruje nezaboravan osjećaj prirodno lijepe i njegovane kože.

Iz Lancomea nam dolaze parfem Bulgari II i ruž za usne Yves Saint Lauren.


Bulgari II
BLV Eau de Parfum II je inspiriran suvremenim doživljavanjem plave boje koja nagovještava naročito prirodan karakter mirisa, a u isto vrijeme otkriva njegovu intenzivnu, profinjenu stranu. Ime mirisa - BLV Eau de Parfum II daje istovremeno i konceptualno i formalno obilje, osvajajući budnom snagom Bulgari marke, stoga postaje idealan anagram suštine suvremenih juvelira. BLV Eau de Parfum II interpretira suštinu žene živahnom ženstvenošću i neodoljivim magnetizmom. Njene skladne geste prirodno su graciozne, a prodoran pogled mami i zavodi. Ona je ikona blistave suvremene elegancije, voli profinjene, ali prirodne mirise koji su savršena sinteza intenzivnog i prozračnosti, baš poput njenog mirisa BLV Eau de Parfum II. Ovaj miris označava početak novog koncepta bitnosti, gdje je snaga najprofinjenijeg sklada naglašena delikatnim nijansama punim energije i vitalnosti, prizivajući apsolutnu čistoću plavog, kromatskog svemira.


Ruž za usne YSL
Bogat pigmentima, Rouge VOLUPTE Perle pronalazi idealan balans između boja i sjaja te ostavlja moiré efekt refleksije na usnama poput dragocjene svile. Nevjerojatno blage i nježne teksture, stapa se sa usnicama, ostavljajući veo boje i izuzetan sjaj. Kompleks biljnih voskova i silikonskih polimera omogućava da nježno klizi i zaglađuje usnice. Sjajan tanki film s ogledalo efektom reflektira svjetlo, a hijaluronska kiselina nudi osjećaj dugotrajne udobnost.

Profil vam poklanja dvije knjige 'Adamu s ljubavlju', autorice Natalije Princi.

Prekrasan, mlad, razmetljiv Adam besposleno ljenčari na kupoli Sikstinske kapele, potpuno nesvjestan svoje duhovne nagosti – to je polazna točka knjige 'Adamu s ljubavlju' koja upućuje da tu sliku pogledamo umom umjesto očima. Autorica Natalija Princi vodi nas putem duhovne evolucije kojim je Adam krenuo baš u trenutku posvećenja, ovjekovječenog na svodu Sikstinske kapele. Tko je Eva i zašto ju je Bog stvorio nakon što je dovršio Adama? Tko je Zmija i zašto kazna za prihvaćanje njezine ponude? I napokon, zašto je Bog dao čovjeku slobodnu volju ako je želio poslušnost?
Prateći Adama i Evu od izgona iz raja do današnjih dana autorica podsjeća na potrebu duhovnog buđenja, toliko aktualnog u današnjem trenutku. Kako poslušati više biće u sebi samome i preuzeti odgovornost za vlastiti život? Upravo koristeći razum, dar koji je Bog dao jedino čovjeku i time ga izdvojio od ostalog životinjskog svijeta. Razum je, a ne tjelesno savršenstvo, kruna čovjekova razvoja i konačni znak zrelosti. Zašto je nužno naučiti ga koristiti, odgajati djecu za kritičko mišljenje i napustiti uvriježene obrasce reagiranja? Jer kada poznati način života umre, a drugi još nije rođen, samo pravi alkemičari života, poput feniksa mogu ustati iz pepela, rođeni kao zrelija i odgovornija ljudska bića.

Air Max je pripremio tri sakupljača vlage Air Max

AIR MAX sakupljač vlage – učinkovito rješenje protiv suvišne vlage, neugodnih mirisa i plijesni
Vlažan zrak koji nas okružuje u prostorima u kojima boravimo može imati nepovoljan utjecan na naše opće zdravstveno stanje. Vlaga privlači štetočine, oštećuje drvo, uzrokuje plijesan te neugodan i ustajali miris. Previše vlage šteti domu i ugrožava zdravlje – čini nas podložnima prehladama, začepljuje nos, izaziva svrbež kože te jača simptome bolesti kao što su astma i artritis.  U idealnim uvjetima, vlažnost zraka u domu trebala bi biti između 50 i 60 posto. Problem suvišne vlage u zraku u domovima podjednako je zastupljen i kod starije gradnje kao i kod novogradnje. U periodu od mjeseca listopada do mjeseca ožujka količina vlaga penje se na 70-80%. To znači, da kod starih zgrada vlaga ulazi iz vanjskog prostora u stambeni prostor, najčešće zbog loše izolacije i istrošenosti građevnog materijala. Suvišna vlaga predstavlja problem i kod novo sagrađenih zgrada i/ili kuća, prvenstveno iz razloga što 80% građevinskog materijala čini voda, koja do čak 5 godina isparava te se time stvara tzv. kondenzacijska vlaga.
AIR MAX sakupljač vlage stvoren je kako bi uklonio višak vlage iz zraka unutar svakog doma te je korisno i učinkovito sredstvo za borbu protiv kondenzacije, mirisa plijesni i ustajalog zraka unutar domova. AIR MAX sakupljač vlage siguran je zbog zaštitnog poklopca, radi bešumno bez izvora energije, nije štetan za ljude i kućne ljubimce te je pogodan za upotrebu tijekom cijele godine. Uz moderan dizajn koji je uklopljiv za svaki dom, AIR MAX sakupljač vlage ima i poseban sustav zatvaranja s ekonomičnim punjenjem. Upotreba AIR MAX sakupljača vlage preporučljiva je u domovima, garažama, vinskim podrumima, kamp kućicama, brodovima, spremištima, kao i za automobile, putne torbe, ladice i sefove.

Nakladnička kuća VBZ vam poklanja tri knjige 'Pobjednik ostaje sam', dvije knjige 'Naročito ljeti' te po jednu knjigu 'Tko sam ja' i 'Brak bez vikanja'.

Paulo Coelho, 'Pobjednik ostaje sam'
Igor Malev usredotočen je samo na jedno – svoju bivšu suprugu Ewu. Naočit je, bogat i vrlo šarmantan, ali ona ga je ostavila zbog uspješnog modnog dizajnera. Nije se oporavio od tog udarca. Odlazi na glamurozan Filmski festival u Cannesu, koji će i njih dvoje posjetiti, u namjeri da je ponovno osvoji. Okružen luksuzom i gomilom pripadnika superklasa, pobjednika u hedonističkoj igri suvremenog života, u Cannesu započinje svoj 24-satni pohod nesvakidašnjeg nasilja. Igor je iznimno strastven čovjek hladne inteligencije, a to dvoje on neće pomiriti na uobičajen način. Jer obećao je uništiti svjetove kako bi vratio svoju voljenu…A on uvijek održi svoje obećanje.

Richard David Precht, 'Tko sam ja'
O filozofiji je napisano mnogo radova, ali knjiga Richarda Davida Prechta razlikuje se od svih ostalih. Nitko dosad nije tako stručno i kompetentno, a istovremeno tako razigrano i zanimljivo proveo čitatelje kroz ključna životna pitanja.
Svjetski bestseler koji vas vodi kroz povijest filozofije, najnovije spoznaje iz neuroznanosti i psihologije te daje odgovore na velika filozofska pitanja. Precht nevjerojatnom lakoćom vodi čitatelje kroz najzamršenija pitanja akademskog diskursa, a bavi se i izazovnim pitanjima oko kojih je javnost podijeljena poput abortusa, kloniranja, vegetarijanstva, eutanazije, etičkih načela u medicini i znanosti te same budućnosti čovječanstva. Precht se bavi i ljubavlju te otkriva zašto se zaljubljujemo, a posebnu pažnju posvećuje i ideji Boga, odgovarajući na pitanje možemo li uopće dokazati Božju egzistenciju. Vodeći se pitanjima koje su postavili Kant, Nietzsche, Descartes, Freud i ostali najveći umovi u povijesti čovječanstva, Precht nam na osvježavajuće zarazan način približava najveće tajne ljudske egzistencije.


Hal Edward Runkel, 'Brak bez vikanja'
U 'Braku bez vikanja' renomirani stručnjak za odnose Hal Runkel upoznat će čitatelje s metodama koje će im pomoći da se smire i postanu povezani sa svojim životnim partnerom. Kombinirajući svevremenska načela i klinička istraživanja, duhovito predstavlja najnovije vizije intimnih veza. Ovo nije knjiga o poštenoj borbi, udovoljavanju tuđim potrebama ili o prilagođavanju. Naprotiv, ovo je knjiga koja će svakom zainteresiranom čitatelju pomoći da se sam razvije kao osoba kako bi poboljšao svoj brak…
'Brak bez vikanja' nedvojbeno je prva knjiga o braku koja kaže da je za neki brak ili zajednicu najbolje da se svaki od partnera najprije usredotoči na sebe i svoje samopoštovanje te nauči da treba biti manje usredotočen na partnera… za dobrobit oboje. Uz mnoštvo savjeta o tome kako se riješiti tjeskobe i usredotočiti na sebe, kao ključni čimbenik za intimnost između partnera/bračnih drugova potiče osobni razvoj svakog od njih. Također, promiče osobne razlike između partnera koje su temelj za uspješan brak.

Ankica Tomić, 'Naročito ljeti'
'Naročito ljeti' je roman u kojemu se čitatelj može odmoriti od velikih priča i ozbiljnih sukoba. U njemu nema posljedica rata, surove tranzicijske zbilje, eksplicitnih ljubavnih odnosa, grotesknih kriminalaca ili karikaturalnih likova koji su napučili hrvatsku prozu u posljednjih petnaestak godina. Sav je ispleten od sitnica, kao fina čipka sjećanja i autentičnih slika jednog odrastanja na otoku. Bez jedinstvenog zapleta, sastavljen od malih pričica i anegdota u kojima gotovo da i nema klasičnoga sukoba, može nas podsjetiti na neku suvremenu verziju pastorale. Ali pastorale u koju čitatelj može u potpunosti povjerovati. Upravo zato može djelovati ljekovito.

Olival je za danas pripremio tri poklon paketa linije Smilje

Nova linija Smilje – bezvremenska ljepota rađena je prema najvišim standardima za izradu prirodne kozmetike te ne sadrži sintetske komponente uobičajene u standardnim kozmetičkim pripravcima.
Novo pakiranje u obliku bočice s vakum-pumpicom spriječava kontakt proizvoda sa zrakom i omogućava upotrebu blagog, ekocertificiranog konzervansa.
Tri kreme za njegu lica - kompozicija su hladno prešanih masnih ulja i bezalkoholnih biljnih ekstrakata.
Eterično ulje smilja – prirodna je aktivna tvar koja objedinjuje i osigurava visoku kvalitetu i jedinstvenost ovih proizvoda za njegu kože lica i vrata.

Iz Continental filma nam dolaze DVD-ovi filmova 'Ledeno doba: Božić mamutskih proporcija', 'Pirati s Kariba: Nepoznate plime', 'Arthur' i 'Pingivni gospodina Poppera'.

'Ledeno doba: Božić mamutskih proporcija'
Životinjice iz prapovijesti se nalaze u novoj sinkroniziranoj, kratkoj, blagdanskoj avanturi! Nakon što Sid slučajno uništi Mannyjevo obiteljsko nasljeđe u obliku Božićnog kamena i završi na 'crnoj listi' Djeda Božićnjaka, uskoro postane glavni predvodnik misije na Sjeverni pol kako bi ispravio svoje pogreške – koje iz koraka u korak postaju sve veće.


'Pirati s Kariba: Nepoznate plime'
Johnny Depp vraća se u akcijskoj avanturi u ulozi kapetana Jacka Sparrowa. Nakon što mu život ponovno na put dovede karizmatičnu Angelicu (Penelope Cruz), nije više siguran je li u pitanju ljubav ili je ona samo nemilosrdna varalica koja ga iskorištava da bi pronašla Fontanu mladosti. Nakon što se ukrcaju na brod legendarnog kapetana Crnobradog – Osveta kraljice Anne - Jack se nađe u vrtlogu nepredvidive avanture u kojem ne zna koga da se boji više: Crnobradog ili Angelice, žene s kojom dijeli tajanstvenu prošlost. U filmu se pojavljuju i Geoffrey Rush kao osvetoljubivi kapetan Hector Barbossa i Kevin R. McNally u ulozi Jackovog starog kolege Joshameea Gibbsa. Tu su još i odlučan misionar Sam Clafin i Astrid Berges – Frisbey u ulozi misteriozne sirene.

'Arthur'
Obrada istoimene romantične komedije iz 1981., priča o razmaženom bogatašu koji mora birati između prave ljubavi i luksuznog života. Nepopravljivi šarmer Arthur Bach oduvijek je izbjegavao nevolje, oslanjajući se na dvije stvari: sreću i zdrav razum svoje vremešne dadilje Hobson. Sad se nalazi pred najvećim izazovom i mora izabrati između dogovorenog braka koji mu može osigurati lagodan život ispunjen luksuzom ili nesigurne budućnosti s Naomi, jedinom ženom koju je ikad volio. Naomi će mu biti inspiracija, a nekonvencionalne metode dadilje Hobson potaknut će ga na riskantne poteze kojima će po prvi put u životu dokazati da je pravi muškarac...


'Pingvini gospodina Poppera'
U prvoj obiteljskoj akcijskoj komediji koja će nas zabaviti ove ljetne filmske sezone glumi vrhunski komičar Jim Carrey, čiji odnosi s obitelji se uzburkaju nakon što naslijedi šest ljupkih i nestašnih pingvina. Mladi Tommy Popper odrasta u Brooklynu i najdraži su mu trenuci kada putem radija razgovara s ocem koji putuje svijetom. Puno godina poslije Tommy je Mr. Popper, uspješan poslovni čovjek na Manhattanu. Jednog jutra stigao mu je posljednji poklon od preminulog oca, suvenir s Antarktike. Unutar drvene kutije pune paketića s ledom nalazio se maleni pingvin. Nije to bila igračka ni plišanac, već pravi, živi pingvin koji se gega Popperovim stanom i ispušta glasne zvukove. Želeći ga se riješiti, Popper naziva sve gradske i državne agencije, no nitko ne želi pingvina za ljubimca. Nakon poziva na Antarktiku, umjesto da ga se riješi dobiva još pet pingvina i tu počinju sve njegove zgode i nezgode…

Illamasqua je pripremila dva poklona paketa.

Illamasqua je zapanjujući spoj kultura koji u sebi sadrži Kryolanovo naslijeđe iz 1920-ih i proizvodno znanje, kreativnost i stručnost Illamasquina umjetničkog tima u kojem se nalaze vodeći svjetski vizažisti. Za Illamasqu je lice slikarsko platno. Ono ima milijun ekspresija. Da bi se dobila individualnost svakog lica, potrebno je fokusirati se na stvaranje savršenog temeljnog sloja u što više nijansi.
Godine profesionalnog iskustva jamče da su Illamasquine podloge, korektori i puderi dotaknuli savršenstvo stvaranja besprijekorno lijepe kože. Rumenila i šljokice dat će onaj završni dodir vašem atraktivnom izgledu. Lakovi za nokte s ponosom nose titulu najboljih lakova na svijetu dok se sve to upotpunjuje najmaštovitijim I najuzbudljivijim spektrom boja koji ćete ikada susresti u svijetu šminke.
Illamasqua otkriva lice koje ste skrivali. Lice vaše hrabrije strane. Odsada Illamasqua proizvode možete naručiti i putem web shopa na www.illamasqua.hr, prvih 200 naručitelja na poklon dobiva tester novog Illamasquinog pafema Freak.

Znanje vam poklanja knjigu 'Jedan dan', autora Davida Nichollsa.

Ova gorko-slatka romansa započinje 15. srpnja 1988. na Dan svetoga Swithina, britansku inačicu Dana svisca. Emma i Dexter provode noć nakon što su diplomirali. Između njih razvija se neobičan odnos čije uspone i padove pratimo tijekom idućih dvadeset godina – uvijek na isti dan, 15. srpnja. Ona je ljevičarka, želi spasiti svijet, protivi se imperijalnoj politici zapadnoga svijeta, želi pisati, radi u meksičkom restoranu, putuje s kazališnom grupom… On je dokoni sin dobrostojećih roditelja, samodopadni egoist burnoga seksualnog života. Njegova je karijera u usponu. On je mladi televizijski voditelj imbecilnih emisija. Previše razlika? Ne, između njih postoji ono nešto...
'Jedan dan' moderna je ljubavna priča koja je u kratkom roku potukla sve rekorde čitanosti u svijetu

Zagrebački Muzej suvremene umjetnosti će i danas razveseliti jednog čitatelja ili čitateljicu s godišnjom ulaznicom za posjet muzeju!

Muzej suvremene umjetnosti je današnji naziv za Galerije grada Zagreba koje su se sastojale od Galerije suvremene umjetnosti, Centra za fotografiju, film i televiziju, Zbirke Benko Horvat te Odjela knjižnice i dokumentacije, a u istom su sklopu, do osamostaljivanja, djelovali Atelijer Meštrović (danas Fundacija Meštrović), Galerija primitivne umjetnosti (Hrvatski muzej naivne umjetnosti) i Zbirka 'Jozo Kljaković' (danas pod upravom Centra za likovni odgoj).
Nakon dugogodišnjeg nastojanja da se Muzej smjesti u prikladniji prostor, 1998. godine donesena je odluka o izgradnji novog muzeja u Novom Zagrebu na križanju Avenije Većeslava Holjevca i Avenije Dubrovnik. Dana 17. studenoga 2003. postavljen je kamen temeljac nove zgrade Muzeja suvremene umjetnosti, a 11. prosinca 2009. svečano je otvorena nova zgrada MSU.

Mozaik knjiga vam poklanja knjigu 'Crvena azaleja', autorice Anchee Min.

Istodobno iskreni i dirljivi, ovi memoari opisuju njezinu izdvojenost i protuzakonitu ljubav na pozornici kineskeKulturne revolucije. Od njezinog stasanja u Crvenoj gardi do novačenja u snažnu industriju propagandnih filmova gospođe Mao, 'Crvena azaleja' iskreno i vješto istražuje tajnu čulnost u represivnom društvu.
Rođena u Šangaju, u obitelji predanih maoista, Anchee Min je u sedamnaestoj godini prisilno poslana na rad na kolektivno poljoprivredno dobro te se našla u političkom ozračju obilježenom otuđenjem i neprijateljstvom, gdje su joj jedine bliske veze bile pogibeljne i vatrene.

Dobitnici nagrada:

Marijana Pavlović iz Garešnice (paket Melem proizvoda i knjiga 'Adamu s ljubavlju')

Daniela Crepić iz Vinkovaca (paket Melem proizvoda i knjiga 'Adamu s ljubavlju')

Vedrana Perković iz Zagreba (paket Melem proizvoda i knjiga 'Crvena azaleja')

Marija Zekić iz Otoka (paket Melem proizvoda i knjiga 'Jedan dan')

Maja Mamula iz Orahovice (paket Melem proizvoda i knjiga 'Naročito ljeti')

Danijela Kovačević iz Jadranova (paket Melem proizvoda i knjiga 'Naročito ljeti')

Neven Jurišić iz Rijeke (parfem Bulgari)

Biljana Stanić iz Sinja (ruža za usne YSL i DVD filma 'Ledeno doba')

Franjo Ivanković iz Varaždina (Air Max sakupljač vlage i knjiga 'Pobjednik ostaje sam')

Ivana Roca iz Zagreba (Air Max sakupljač vlage i knjiga 'Pobjednik ostaje sam')

Nina Škvarić iz Zagreba (Air Max sakupljač vlage i knjiga 'Pobjednik ostaje sam')

Gabrijela Matijević iz Osijeka (Olival poklon paket i knjiga 'Brak bez vikanja')

Mateja Šimić iz Zaprešića (Olival poklon paket i knjiga 'Tko sam ja')

Matija Klobučar iz Koprivnice (Olival poklon paket i DVD filma 'Arthur')

Katarina Brekalo iz Zagreba (godišnja ulaznica za MSU i DVD-ovi filma 'Pirati s Kariba' i 'Pingvini gospodina Poppera')

Dunja Knežević iz Slavonskog Broda (Illamasqua poklon paket)

Ines Brkić iz Karlovca (Illamasqua poklon paket)

Dobitnici iz Zagreba i okolice će o preuzimanju nagrada biti obavješteni putem maila, a dobitnicima izvan Zagreba nagrade ćemo poslati poštom na kućnu adresu.