KNJIŽEVNE ZVIJEZDE

Monaldi i Sorti dolaze u Zagreb

26.10.2011 u 10:51

Bionic
Reading

Tribina Razotkrivanje će 7. studenog ugostiti slavni talijanski spisateljski par, Ritu Monaldi i Francesca Sortija, koji su se afirmirali svojim raskošnim povijesnim romanima

Kada se u hrvatskim knjižarama pojavila knjiga 'Imprimatur' spisateljskog dvojca Monaldi & Sorti, prosječan čitatelj se na prvi pogled mogao prilično zabrinuti. 'Imprimatur' je izgledao ne samo kao jako debela knjiga, nego i moguće oružje za samoobranu, s obzirom na svojih skoro 700 stranica. S druge strane, tko god se usudio zaviriti između korica ove knjige bio je nagrađen odlično napisanim i uzbudljivim povijesnim trilerom, romanom koji bi se mogao opisati kao kombinacija napetosti u stilu Dana Browna, ali prožeta inteligencijom i erudicijom jednog 'Imena ruže'.

U međuvremenu je zaprešićka Fraktura objavila još nekoliko knjiga od Monaldi i Sorti u Hrvatskoj, između ostaloga svojevrsne nastavke 'Imprimatura', naslovljene 'Secretum' i 'Veritas', kao i novi serijal o neodoljivom zavodniku Salaju. Monaldi i Sorti će o svojim knjigama govoriti, dakle, 7. Studenog u 19 sati, i to na Razotkrivanju koje se ovaj put održava u Muzeju za umjetnost i obrt, koji se nalazi na adresi Trg Maršala Tita 10.

Osim što će biti riječi o njihovim u Hrvatskoj već objavljenim romanima, kao i svojem specifičnom pristupu pisanju u dvoje, bračni par Rita Monaldi i Francesco će predstaviti i svoj najnoviji hrvatski prijevod, povijesni triler pod naslovom 'Tajna konklava'. Za sve one koji ne razumiju talijanski, Fraktura će osigurati simultani prijevod.

U povodu dolaska slavnog spisateljskog para u hrvatsku, tportal u suradnji s Frakturom osigurat će ulaznice za Tribinu Razotkrivanje u MUO o čemu ćemo vas obavijestiti putem facebook stranice kulture tportala.