Kazalište ZAŠTO GLUMAC GLUMI?

Premijera predstave 'Balon' u Teatru Exit

  • Autor: S. F.
  • 9.12.2009 8:19:43
  • 9.12.2009 8:00:00

Predstava 'Balon' u režiji Mislava Brečića bit će premijerno izvedena 11. prosinca u Teatru Exit

Predstava 'Balon', nastala u koprodukciji Teatra 2000 i Teatra EXIT, predstava je o vlastitim frustracijama koje proizvodimo sami, no uvelike potpomognuti apsurdima društveno-političke stvarnosti koja nas okružuje, stvarnosti u kojoj se lice mafije počesto ne razlikuje od lica pravde. To je ujedno komad o Glumcu, o njegovom identitetu, o tome za koga i zašto on uopće igra svoju igru, kazala je u najavi predstave dramaturginja Tatjana Gašparović. Pirandelovski isprepletene paralelne realnosti istražuju iscjeljujuću snagu glumačkog storytellinga, pitajući se:

'Je li priča o Šeherezadi samo lijepo uobličeni mit u koji bismo voljeli povjerovati ili pričanje priča zaista može imati iscjeljujući odjek?'

''Balon' mehanizmom duhovitih zapleta pojačava centralno mjesto glumca te na taj način razotkriva rubne odrednice glumačkog poziva', kazao je redatelj Mislav Brečić.

U predstavi igraju Ksenija Marinković, Vilim Matula, Ana Maras i Krešimir Mikić, a osim premijere, bit će izvedena 18. i 19. prosinca u 20 sati.


  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još