USKORO U SPLITU

Prvi hrvatski mjuzikl s orkestrom tinejdžera

01.10.2016 u 08:55

Bionic
Reading

'Roko, Roko, tatino oko', mjuzikl za djecu i mlade splitskog autorskog dvojca Nele Bujas Luketić i Jelene Bosančić izvodi 70-ak djece koja pjevaju, glume i plešu te prvi put u Hrvatskoj i sviraju okupljeni u orkestar sastavljen isključivo od tinejdžera. Premijeru će doživjeti 7. listopada na sceni HNK Split

Planet Kaoka u ovom je mjuziklu savršeni svijet u kojem nema brige ni pravila i u kojem se ništa ne radi, a bijeg u taj uzbudljivi prostor mašte upoznat će družinu s interesantnim likovima. 'Roko, Roko, tatino oko' nastao je prema početnoj zamisli Nele Bujas Luketić, profesorice teorijskih predmeta u Glazbene škole Josipa Hatzea, koja potpisuje glazbu i tekstove songova.

Toni Zaklan, mladi glumac koji igra glavnu ulogu u mjuziklu 'Roko, Roko, tatino oko' u produkciji GŠ Josipa Hatzea, kroz kratki video pokazuje gledateljima kako i gdje nastaje predstava kojom se otvara ovogodišnja kazališna sezona.

Pogledajte kako nastaje mjuzikl 'Roko, Roko, tatino oko'

Priču je adaptirala Jelena Bosančić, akademska glumica, koja je proširila radnju i likove te potpisuje režiju i koreografiju mjuzikla. Za video projekcije i animacije zaslužni su pak Darko Škrobonja, Ivan Radović, Dragan Kovačević i Antea Ratković.

Zbor i orkestar, sastavljen od učenika GŠ Josipa Hatzea, uvježbala je Nela Bujas Luketić uz pomoć dirigenta Jure Bučevića pod čijim će vodstvom i nastupiti.

U organizaciji su sudjelovali i mnogi volonteri, a Hrvatski Telekom je kao jedan od partnera mjuzikla donirao dio sredstava za opremu, te tako pomogao realizaciji ovog projekta.

Nakon premijerne, uslijedit će još dvije reprizne izvedbe, 10. i 11. listopada u 19.30 sati. Mjuzikl će se zadržati na programu HNK Split, a bit će otvoren i za gostovanja.