15. NAJ, NAJ, NAJ FESTIVAL

'Waitapu' osvojio Zlatnu Žar pticu za najbolju predstavu

02.04.2015 u 10:27

Bionic
Reading

Predstava 'Waitapu' Gradskog kazališta Žar ptica, u režiji Saše Broz, osvojila je nagradu Zlatna Žar ptica za najbolju predstavu u cjelini na međunarodnom Naj, naj, naj festivalu, koji je petnaesti put za redom organiziralo zagrebačko Gradsko kazalište Žar ptica

Nagradu za najbolju režiju osvojila je Olja Lozica za predstavu 'Darmarzemska', Gradskog kazališta lutaka Split.

Nagradu za najboljeg glumca dobio je Danijel Radečić za ulogu u predstavi 'Moja obitelj i jedan jež', Kazališta Smješko, a nagradu za najbolju glumicu osvojila je Marija Kolb za ulogu u predstavi 'Dječak koji je tražio zmaja', Gradskog kazališta Scena 'Gorica'.

Ladi Bonacci dodijeljena je nagrada za najbolju sporednu žensku ulogu u predstavi 'Moja obitelj i jedan jež', Kazališta Smješko, dok je Zoranu Pribičeviću dodijeljena nagrada za najbolju sporednu mušku ulogu u predstavi 'Grimmix', Teatra Kerekesh.

Nagrada za najbolji novi tekst dodijeljena je Hrvoju Zalaru za tekst 'Moja obitelj i jedan jež', Kazališta Smješko.

Igor Vasiljev dobio je nagradu za najbolju scenografiju za predstavu 'Darmarzemska', Gradskog kazališta lutaka Split.

Nagradu za najbolju kostimografiju osvojila je Sandra Dekanić za predstavu 'Waitapu', Gradskog kazališta Žar ptica.

Dramska skupina Udruga Srce iz Splita dobila je nagradu za ostvarenje vrhunske čarolije predstavom 'Srce na sceni'.

Posebna Diploma dodijeljena je Slavku Sobinu za autorski i redateljski doprinos stvaranju vrhunske kazališne čarolije - predstave 'Srce na sceni' Dramske skupine Udruge Srce iz Splita.


Međunarodni 'Naj, naj, naj festival', koji tradicionalno tijekom proljetnih školskih praznika djeci besplatno prikazuje ponajbolje predstave dječjih kazališta iz Hrvatske i svijeta, održan je u Zagrebu od 27. ožujka do 1. travnja u više zagrebačkih kazališta. Ove godine u službeni program festivala uvršteno je 10 domaćih i pet inozemnih predstava iz Češke, Izraela, Irana, Italije i Slovenije. Predstava 'Tajna Kalat dvorca' iranskog kazališta Khonyatheatre otkazana je zbog administrativnih poteškoća.

O nagradama je nakon odgledanih 14 predstava odlučio žiri u kojem su bili glumica i predsjednica Helena Buljan, kazališna kritičarka Bojana Radović, redatelj Zoran Mužić, dramaturginja Marijana Nola i glumac Tomislav Krstanović