PREMIJERA PREDSTAVE 'MOBITEL'

Drama nabijena emocijama i neočekivanim raspletima

21.01.2015 u 12:48

Bionic
Reading

Premijera predstave 'Mobitel' svjetski poznatog dramatičara Sergija Belbela u režiji Krešimira Dolenčića održat će se 25. siječnja na Sceni Vidra (Draškovićeva 80). U predstavi glume Nataša Dorčić, Ecija Ojdanić, Iva Babić i Dado Ćosić

Suvremena, dramski nabijena i satirična drama otvara mnoga stara pitanja o našim odnosima, ali uz posebnosti sadašnjeg trenutka, u vremenu u kojem je svaki dan sudnji i uz malo mjesta na svijetu bez telefonskog signala.

Likovi u predstavi, Sara, Claudia, Jan i Rose, u trenutku postaju ovisni o komunikaciji mobilnim uređajima kao jedinim medijem kojim putuju njihove krize, strahovi i nade.


Krizna situacija ubrzava događaje i osobne transformacije, a neke dugo prešućivane istine izranjaju iz mutnih voda prošlosti. Sve je premreženo telefonskim (raz)govorima i ta će komunikacija postati tkivo drame koja istodobno progovara o otuđenosti i povezivanju, prihvaćanju i odbacivanju.

Izvedbom 'Mobitela' hrvatska će publika po prvi puta upoznati intrigantno djelo Sergija Belbela, izvedeno na mnogim pozornicama svijeta. Sergi Belbel najizvođeniji je suvremeni katalonski dramatičar te jedan od najcjenjenijih redatelja, a njegovo djelo 'Mobitel' nabijeno je emocijama i neočekivanim raspletima.