'DAMA S KAMELIJAMA'

Nova premijera Senke Bulić

18.12.2014 u 14:59

Bionic
Reading

U nedjelju, 21. prosinca u 20 sati, u Tvornici kulture (Šubićeva 2) održat će se premijera predstave 'Dama s kamelijama' u režiji Senke Bulić

''Damu s kamelijama' po romanu Alexandra Dumasa adaptirali smo kao intimističku duo dramu. U našoj adaptaciji ovog teksta iz dramskog tkiva komada izdvojili smo likove i dijalog Armanda Duvala i Marguerite Gautier te ljubavnu dramu odricanja od voljene osobe pokazali u tom zgusnutom obliku. Strasti su u ovoj drami pokazane ogoljenijima. Budući da je priča više nego poznata, činilo nam se opravdanim pokazati je ne kao projekciju nego kao prisjećanje, iz unutarnjeg vremena protagonista, kao intimističku dramu', objašnjavaju iz Kazališta Hotel Bulić

Mnogo dramaturških rješenja proizlazi iz osobnosti glumaca koji utjelovljuju te likove imajući u vidu njihov način glume, glas, pogled, kretnje... Također se u njoj odražava osobno i suvremeno poimanje ljubavi kroz ovaj njen bezvremenski izraz.

Pripovijedanje je labavo, ritam opušten, s mnogo elipsi. Uključuje filmsko iskustvo vremena, opernu ekspresivnost i neposrednost performansa.

'Pokušavamo izraziti temeljnu situaciju iz koje je nastala drama: trenutačnu i slijepu ljubav dvadesetogodišnjeg mladića i plemenitost heroine. Ova ljubavna priča u stoljeće i pol postala je kazališni, operni i filmski mit', zaključuju umjetnici.