SENKA BULIĆ

'Zainteresirana sam za mjesto ravnateljice ZKM-a'

04.04.2014 u 15:41

Bionic
Reading

Nakon što se Dubravka Vrgoč, dugogodišnja ravnateljica Zagrebačkog kazališta mladih prijavila na natječaj za intendanticu HNK-a u Zagrebu te se spominje kao favoritkinja za to mjesto s potporom gradonačelnika, a i ministrice kulture Andreje Zlatar Violić, počele su spekulacije oko toga tko bi je mogao naslijediti u ZKM-u

Iako službenu odluku o intendantu zagrebačkog HNK očekujemo tek u svibnju, mnogi imenovanje Dubravke Vrgoč već vide kao gotovu stvar.

Stoga ne čudi što se usred medijskog interesa našlo i nešto preuranjeno pitanje budućeg vodstva Zagrebačkog kazališta mladih, koje će, ako se potvrde predviđanja, nakon deset uspješnih godina Dubravke Vrgoč, birati novog ravnatelja, točnije, prema trenutačnim informacijama – novu ravnateljicu.

Dosad su se, kao imena najizglednijih kandidatkinja u medijima poput Teatra.hr i Jutarnjeg lista te u kazališnim krugovima, mogla čuti imena Senke Bulić, Urše Raukar i Snježane Abramović Milković.

Glumica i redateljica Senka Bulićkoja je nekoć vodila velikogoričko kazalište,šuškanja je komentirala tijekom gostovanja u HRT-ovoj emisiji Trikultura otkrivši da bi se sa zadovoljstvom našla na tome mjestu.

Za tportal.hr kazala je da zasad nema nikakvih informacija, no da ima interesa za mjesto ravnateljice.

'Ako za mene bude interesa, svakako sam zainteresirana za to mjesto. Uvijek sam spremna ponuditi svoje znanje i raditi u teatru takvog profila,', rekla je za tportal.hr istaknuvši da izuzetno cijeni rad ZKM-a i proeuropski smjer u kojem je krenula Vrgoč.


Urša Raukar

Glumica Urša Raukar, koja u ZKM-u radi više od tri desetljeća, sve od 1983. te na svojoj strani ima dugi staž u tome kazalištu, također se spominje kao potencijalni 'izbor kuće'.

'Ne znamo još ništa, ali ja razmišljam o tome', kratko je za tportal.hr komentirala spekulacije o stupanju na mjesto ravnateljice.

Dugogodišnja umjetnička voditeljica Zagrebačkog plesnog ansambla Snježana Abramović Milković i također jedno od spominjanih imena, odbila je dati komentar.