Kazalište PROEUROPSKI TEATAR

ZKM primio potporu fonda Ambasador EU-a za kulturu

  • Autor: tportal.hr
  • 5.7.2012 16:22:11
  • 5.7.2012 14:12:20

Zagrebačko kazalište mladih dobilo je potporu iz europskoga programa Kultura 2007. – 2013. Europske komisije u kategoriji Ambasador i time postalo prepoznato kao značajan hrvatski teatar

Tim priznanjem Zagrebačko kazalište mladih potvrđeno je kao kazalište koje se uspješno zalaže za promicanje europske kulture, te je zaslužilo ponijeti titulu europskoga ambasadora za kulturu.

Iza toga priznanja stoji proeuropska orijentacija Zagrebačkoga kazališta mladih pod vodstvom Dubravke Vrgoč, dugogodišnje produciranje najznačajnijih hrvatskih kulturnih izvoznih proizvoda i ostvarene koprodukcije te gostovanja na europskim festivalima i u kazališnim kućama. Zagrebačko kazalište mladih u posljednjih sedam godina realiziralo 22 međunarodne koprodukcije i višestruko je nagrađeno na inozemnim festivalima. U proteklom razdoblju sudjelovalo je na pedesetak festivala.

Europska komisija ustanovila je kategoriju ambasador kako bi izdvojila i nagradila najuspješnije kulturne institucije koje promiču europsku kulturu.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još