tportal.hr

Zagreb
+14
Osijek
+15
Pula
+14
Rijeka
+18
Zadar
+14
Split
+17
Dubrovnik
+18

SMIJENJEN ZUROVAC

Ravnatelj Baleta riječkog HNK dobio otkaz

Ravnatelju Baleta riječkog HNK Ivana pl. Zajca Staši Zurovcu 20. travnja otkazan je ugovor o radu zbog nepridržavanja obveza iz radnog odnosa, priopćeno je na internetskim stranicama tog kazališta

Datum objave:
30.4.2012 17:36

Zadnja izmjena:
30.4.2012 18:39

U priopćenju se navodi da je Staša Zurovac 24. veljače ove godine podnio zahtjev kojim je od Kazališnog vijeća zatražio odobrenje umjetničkog djelovanja izvan matičnog kazališta od 24. veljače do 20. ožujka te od 1. do 29. travnja ove godine.

Kazališno vijeće HNK Ivana pl. Zajca nije odobrilo njegovu zamolbu, a unatoč tome, Staša Zurovac nije dolazio na posao od 24. do 29. veljače te od 1. do 16. ožujka, zbog čega mu je izrečeno upozorenje o obvezama iz radnog odnosa.

Iako upoznat s odlukom Kazališnog vijeća da mu je uskraćena suglasnost, Staša Zurovac ponovno je 30. ožujka podnio zahtjev za odobrenje rada izvan matične ustanove tijekom travnja, ističu u HNK.

Kazališno vijeće opet je uskratilo suglasnost, a Zurovac, kako je navedeno u nastavku priopćenja, opet samoinicijativno od 2. travnja nije dolazio na posao. U kazalištu je bio samo 13. i 14. travnja, ali od 16. travnja godine ponovno ne dolazi na posao.

Intendantica kazališta Nada Matošević opetovano je upozoravala ravnatelja Baleta Stašu Zurovca na njegove profesionalne obaveze, ali je on, unatoč službenom upozorenju i najavi mogućih nužnih mjera, ponovio neopravdan izostanak s posla i time doveo do nužnosti otkazivanja ugovora o radu, stoji u priopćenju HNK Ivana pl. Zajca.

190218 ,189875,190892 ,190506

Sviđa ti se članak? Preporuči ga prijateljima!


Kultura Promo

tportal.hr

tportal

Vedrana Knežević

Književna kritika

  • Raskošna propast talijanske aristokracije

  • Čudesan podvig Stipe Božića

  • 'Jamerika' - raspršena verzija crtanog romana

  • Koja je uloga fotografa u ratnohuškačkoj propagandi?

  • Što znači stalno kroz život čitati jednu knjigu

  • Jergovićev obiteljski roman je književni događaj

  • Čega se sjećamo kada se sjećamo vlastite prošlosti

  • Jesen našeg vijeka

  • Od umješnosti do umjetnosti riječi

  • Vrtlarev roman koji nećete ispuštati iz ruku

Sve kritike

Važno: Rubrike, Sex files, cura i frajer dana i crna kronika mogu sadržavati sadržaje koji nisu primjereni osobama mlađim od 18 godina. Osobama mlađim od 18 godina se savjetuje posjet ovim rubrikama jedino i samo uz nadzor punoljetne osobe.
Tportal je član Hrvatskog vijeća za medije. HVZM je samoregulatorno tijelo koje prati i sankcionira kršenja novinarske etike.
Saznajte više na http://www.hvzm.hr/
vijece@hvzm.hr