NA 75. SJEDNICI

HAVC raspodijelio novčana sredstva filmašima

28.10.2016 u 19:46

Bionic
Reading

Hrvatsko audiovizualno vijeće ovog petka održalo je 75. sjednicu na kojoj je donijelo odluke o listi prioriteta i raspodjeli sredstava prema Javnom pozivu za poticanje proizvodnje audiovizualnih djelatnosti za kratkometražni igrani film, te za poticanje razvoja scenarija i razvoja projekata animiranih i dugometražnih dokumentarnih filmova

Na rok poziva za proizvodnju kratkometražnih igranih filmova pristiglo je 40 prijava, od čega su za sufinanciranje odobrena četiri projekta (jedan u fazi postprodukcije) u ukupnom iznosu od 910.000 kuna. Tablicu odobrenih projekata i obrazloženje umjetničkog savjetnika možete pronaći ovdje.

U kategoriji poticanja razvoja scenarija i razvoja projekata animiranih filmova odluke su donesene za dva roka poziva – 18. travnja i 11. srpnja 2016. godine. Za rok u travnju pristigle su tri prijave za razvoj scenarija, a sufinanciranje je odobreno za jednu prijavu u ukupnom iznosu od 32.000 kuna. Prijava za razvoj projekata nije bilo.

Za rok u srpnju pristigle su dvije prijave za razvoj scenarija i tri prijave za razvoj projekata, a za sufinanciranje su odobrene dvije prijave – jedna za razvoj scenarija u ukupnom iznosu od 32.000 kuna, te jedna za razvoj projekta u ukupnom iznosu od 110.000 kuna. Tablicu odobrenih projekata možete pronaći u prilogu s desne strane ili na ovoj poveznici.

U kategoriji poticanja razvoja scenarija i razvoja projekata dugometražnih dokumentarnih filmova odluke su također donesene za dva roka poziva – 18. travnja i 11. srpnja 2016. godine.

Na rok u travnju pristiglo je 19 prijava za razvoj scenarija i sedam prijava za razvoj projekata, a za sufinanciranje su odobrene četiri prijave za razvoj scenarija u ukupnom iznosu od 140.000 kuna, te četiri prijave za razvoj projekata u ukupnom iznosu od 415,690.00 kuna.

Za rok u srpnju pristiglo je 11 prijava za razvoj scenarija i šest prijava za razvoj projekta, a za sufinanciranje je odobreno šest prijava za razvoj scenarija u ukupnom iznosu od 210.000 kuna te jedna prijava za razvoj projekta u ukupnom iznosu od 135.000 kuna. Tablicu odobrenih projekata možete pronaći u prilogu s desne strane ili na ovoj poveznici.

Vijeće je odluku donijelo po prijedlozima Umjetničkog vijeća, čija je 54. sjednica održana 28. listopada. Hrvatsko audiovizualno vijeće na 75. sjednici odlučivalo je u sastavu: Ivana Vukinovac Gelo, Dana Budisavljević, Vera Robić-Škarica, Branko Matutinović, Dinko Majcen, Zrinko Ogresta, Nikola Francetić, Dino Paškov, Branko Schmidt, Slivestar Kolbas i Tonko Weissmann, dok su na 54. sjednici Umjetničkog vijeća sudjelovali: Jelena Paljan, Ivana Fumić, Sanja Ravlić, Ana Marija Simić, Dean Šoša, Boško Picula i Miroslav Sikavica.