prava kazališna poslastica

ZKM i tportal vas vode na Čarobnjaka iz Oza, predstavu u kojoj uživaju sve generacije

21.04.2022 u 09:15

Bionic
Reading

Ovog vikenda, 23. i 24. travnja u 11 sati zaputite se u ZKM jer na programu je prava kazališna poslastica, Čarobnjak iz Oza u režiji Saše Broz!

Predstava koja podsjeća na najslavnije produkcije ZKM-a za djecu i mlade u kojima podjednako uživaju i odrasli, osim uvijek zanimljivom pričom, očarava raskošnim svijetom zanimljivih likova, predivnih kostima i scenografije, glazbom i koreografijom koji se još dugo pjevaju i pamte, te prije svega izvanrednim glumačkim izvedbama članova ansambla ZKM-a, poput Petre Svrtan u ulozi Dorothy, Ivana Pašalića kao psića Tota, Sretena Mokrovića u ulozi Lava, Matea Videka kao Limenka i Jasmina Telalovića kao Strašila. Tko je Oz? Dođite i saznajte!

Izvor: Društvene mreže

Čarobnjak iz Oza je u svojoj biti road trip, priča u kojoj je samo putovanje uvijek važnije od odredišta. Odredište će se, naime, u ovoj priči ispuhati poput velika balona. Jer što ili tko je na kraju taj veliki Oz? On je šareni artikl, prazno obećanje, dobra reklama, političar u predizbornoj kampanji, nečiji ispolirani profil na Instagramu, krema za lice. Ukratko, on je ideja da će netko ili nešto nadomjestiti naš nedostatak, ispuniti prazno mjesto ili nas uputiti u pravom smjeru. Upravo zbog te ideje i njezine neslavne propasti koja se dogodi kada likovi shvate tko je zapravo taj veliki, čarobni, fantastični Oz, ova je priča važna za djecu, koja će u svojem životu često čuti priče o sličnim fantastičnim ozovima koji svašta mogu i znaju, i o kojima se „nadaleko, naširoko i nadugačko” govori.

Prošlo je točno 122 godine otkad je ova priča prvi put ispričana i otkad su njezini likovi ugledali svjetlo dana. Dorothy i Toto danas moraju biti drugačiji jer se uragan koji ih odnosi 2020. bitno razlikuje od onog iz 1900. Jer sada je vrijeme kada se bunimo, rogoborimo i sumnjamo, a priča je u našim rukama.

Izvor: Društvene mreže

Za izvedbe 23. i 24. travnja ZKM poklanja čitateljima tportala po 2 ulaznice. Dobitnici su Suzana Leko (23. travnja) i Zlatan Vranaričić (24.travnja). Dobitnici ulaznice mogu preuzeti na blagajni ZKM-a.

Prilikom prijave na nagradnjaču, pristajete na to da ZKM može koristiti vaše podatke u marketinške svrhe.