NAGRADNO PITANJE

Vodimo vas u Malu scenu

12.11.2013 u 08:03

Bionic
Reading

Tportal.hr i Mala scena vam poklanjaju 1x2 ulaznice za predstavu 'Smiješno čudovište' ove subote, 16. studenog u 17 sati te 2x2 ulaznice za predstavu 'Kamenje', također u subotu, u 20 sati.

Smiješno čudovište

U 'Smiješnom čudovištu', najnovijoj predstavi Kazališta mala scena, uz Petra Cvirna i Ivana Vukelića, glumi Dajana Biondić, mlada glumica koja je od 2001. godine članica Kazališta slijepih i slabovidnih Novi život u kojem je ostvarila niz zapaženih uloga. Ovu prvu izazovnu i hrabru Dajaninu suradnju s Malom scenom iznimno interesantnom i po mnogočem jedinstvenom, i u usko kazališnom smislu i u šire društvenom kontekstu, čini činjenica da Dajana glumi slijepu djevojku Yuki. Slijepa glumica u ulozi slijepe djevojke predstavlja velik iskorak u kazališnoj produkciji namijenjoj djeci, kako u našim, tako i u svjetskim okvirima. Iako nije u tematskom središtu predstave, i iako se ne eksploatira, niti dodatno potcrtava, motiv sljepoće, odnos društva prema slijepoj osobi, ulaženje u njezin unutrašnji emocionalni i doživljajni prostor, posreduje se djeci na izravan i osebujan način. Rad na predstavi, koja je odlučila po mnogoćemu biti svoja predstavljao je veliki izazov za Dajanu, ali i za ostatak glumačke i autorske ekipe. Izazov koji nas je u mnogoćemu obogatio, suočio nas s vlastitih predrasudama, utjecao na tretiranje same priče, te nam donio jedinstveno iskustvo.

Kamenje

'Kamenje', predstava nastala prema istinitom događaju iz 1994. autora Toma Lycosa i Stefe Nantsoua koju je redateljski osmislio Ivica Šimić, nedavno je premijerno izvedena na daskama zagrebačkog kazališta Mala scena.
Predstava je za mlade od 10. godine naviše, o dva dječaka od 13 i 15 godina koji, bacajući kamenje s nadvožnjaka na jureće automobile, prouzroče nesreću i smrt vozača. U sudskom procesu postavlja se pitanje krivnje i kazne, ali i odgovornosti za taj događaj. Jesu li dječaci krivi ili nisu i, ako jesu, kako ih kazniti? Tko je odgovoran za mladenačko nasilničko ponašanje i nesreće koje prate takvo ponašanje? Predstava postavlja sva ta pitanja i pokušava još jednom probuditi svijest o društvenoj odgovornosti kazališta za mladu publiku.
U glavnim su ulogama mladi glumci Marko Hergešić i Filip Lozić.

Molimo čitatelje da u prijavi navedu za koju predstavu žele ulaznice.

Dvije ulaznice za predstavu 'Smiješno čudovište', 16. studenog u 17 sati osvojila je Sanja Frlan

Dvije ulaznice za predstavu 'Kamenje', 16. studenog u 20 sati osvojile su:

Sanja Bezjak
Zrinka Barić