vanadis

Uskoro se opet otvara kultni klub u Virovitici, a spremaju nešto i za starije generacije

26.01.2024 u 15:26

Bionic
Reading

Kultni klub Vanadis, nekadašnje omiljeno okupljalište Virovitičana na adresi Ferde Rusana 7, u drugoj polovici godine ponovno bi trebao biti u funkciji, djelomično i kao disko klub iz ludih sedamdesetih, najavljeno je u petak prilikom obilaska radova na objektu

Kako ističu iz Grada Virovitice, na zgradi Vanadisa istovremeno se odvijaju unutarnji i vanjski radovi, a gradonačelnik Ivica Kirin je pri obilasku poručio kako konačno kreću u rekonstrukciju prostora za kojim čeznu brojni Virovitičani, koji su tamo izlazili 70-ih, 80-ih i 90-ih godina.

Rečeno je kako izgled tog prostora neće biti značajno promijenjen, odnosno želi mu se vratiti izgled i sadržaje po kojima je bio upamćen, kao što su disko večeri i sl.

Obnovljeni prostor neće biti isključivo klasičan klub, kakvi su danas uobičajeni dio urbanog sadržaja. U planu je da se u njemu održavaju plesnjaci za zrelije generacije, a voljeli bi od njega bar djelomično napraviti disko klub po uzoru na ranija desetljeća.

Trenutno se obnavlja pročelje, na prednjoj i stražnjoj strani zgrade postavljeni su novi prozori, uređuju se sanitarni čvorovi te saniraju zidovi radi statičke sigurnosti objekta.

Radove na Vanadisu trebalo bi privesti kraju u drugoj polovici godine, a planira se da objekt ostane pod upravljačkom kapom Grada, odnosno neke od njegovih tvrtki.

Energetsku obnovu Vanadisa sufinancira Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, a paralelno s energetskom obnovom Grad Virovitica ugovorio je unutrašnje uređenje. Radove izvodi tvrtka Uzor Color.