zagrebačka glazbenica

Sara Renar gost na koncertu Morcheebe

01.11.2023 u 23:04

Bionic
Reading

U subotu 04. listopada će u zagrebačkom Boćarskom domu britanska elektronska atrakcija Morcheeba održati ekskluzivni koncert, zbog kojega specijalno dolaze u Zagreb, a kao gost će nastupiti zagrebačka glazbenica Sara Renar

Morcheeba je svojim čestim dolascima očarala zagrebačku tj. hrvatsku publiku pa slobodno možemo reći da Morcheeba spadaju u posebnu kategoriju miljenika kod domaće publike! Spajajući elemente trip-hopa, alternativnog rocka, R&B-a, folka, jazza i downtempa, Morcheeba su svojom glazbenom pričom postali svijetsko poznato ime. Kroz impresivnu karijeru zavrijedili su velik broj fanova po cijelom svijetu, ali su i jedan od izvođača koji uredno posjećuje naše krajeve, stoji u najavi.

Ovu posebnu koncertnu večer otvoriti će svojim nastupom Sara Renar, nagrađivana zagrebačka kantautorica koja pripada skupini najpriznatijih glazbenih imena nove generacije u regiji. Njena glazba se može opisati kao 'mješavina eksperimentalne, indi i pop melodija s elektronskim i dramatskim elementima'.

Iza sebe ima pet diskografska izdanja u kojima potpisuje tekst i glazbu, a album 'Djeca' je 2014. godine nominiran za nagradu Porin za najbolji debitantski album, dok je 2015. za EP 'Jesen' Renar nominirana u dvije kategorije (najbolja ženska vokalna izvedba, najbolji alternativni album), a Porin je osvojila u kategoriji najbolje vokalne izvedbe. Album 'Tišina' iz 2016. je zaslužio nominaciju i IMPALA za europski album godine. U posljednjih deset godina Sara Renar je zabilježila gotovo tisuću koncertnih nastupa diljem Europe i regije nastupivši na svim važnijim regionalnim festivalima i koncertnim prostorima.

Posljednji studijski album Morcheebae, 'Blackest Blue', objavljen je u svibnju 2021.i vrlo je dobro ocijenjen od strane kritike koja ga je opisala kao izvanredan i svjež album, te je došao do 14-tog mjesta na UK 100 Top Charts listi. Naslov 'Blackest Blue' dolazi od stiha s albuma 'The Moon', hrvatske kantautorice Irene Žilić. Naime Ross se zaljubio u pjesmu i zatražio Irenino dopuštenje da je obradi, a Skye dodavši još jedan stih izrodila se novu pjesmu: 'Blackest Blue'. Na albumu su surađivali i s Bradom Barrom iz The Barr Brothers i Dukeom Garwoodom.

Na ovom zagrebačkom koncertu, osim promocije novog albuma, može se očekivati i presjek rada grupe od samog početka do danas.