'PRISUTNA ODSUTNOST'

Retrospektiva Aleksandra Srneca u MSU-u

07.01.2010 u 10:45

Bionic
Reading

Retrospektivna izložba Aleksandra Srneca pod nazivom 'Prisutna odsutnost' otvara se 17. siječnja 2010. u novoj zgradi Muzeja suvremene umjetnosti

Izložba stavlja naglasak na umjetnikov opus prvenstveno orijentiran na istraživanje, eksperiment i povezivanje različitih disciplina. Posjetitelji će imati prilike vidjeti slike, luminokinetičke objekte, plastičke intervencije u prostoru, dizajn, fotografiju i eksperimentalne filmove koji su bitno odredili stvaralaštvo mlađih generacija umjetnika.

Okosnicu izložbe čine radovi koji su bili postavljeni i na varaždinskoj retrospektivi 2007, no kao svojevrsno iznenađenje bit će rekonstruiran ambijent izložbe održane 1969. godine u izložbenom prostoru na Katarinskom trgu, u tadašnjem prostoru Galerije suvremene umjetnosti.

Izložbu prati opsežna monografija s tekstovima Ješe Denegrija, Feđe Vukića i Hrvoja Turkovića, a održavati će se i stručna predavanja, likovne i glazbene radionice, projekcije filmova i brojni drugi popratni programi nadahnuti djelom Aleksandra Srneca

Organizatori su kolekcija Marinko Sudac, Grad Varaždin i Muzej suvremene umjetnosti Zagreb, a bit će otvorena do 14. veljače.