KAZALIŠTE SLIJEPIH

Premijera predstave 'Kad ležah na samrti'

10.03.2014 u 09:49

  • +19

Predstava 'Kad ležah na samrti'

Izvor: Promo fotografije / Autor: Jasenko Rasol

Bionic
Reading

Premijera predstave 'Kad ležah na samrti' Kazališta slijepih i slabovidnih Novi život održat će se u nedjelju 16. ožujka 2014. u Zagrebačkom kazalištu mladih.

'Predstava je u mnogočemu iznimno interesantna i posebna', stoji u najavi.

Kazalište slijepih i slabovidnih Novi život najstarije je kazalište slijepih u svijetu te iz godine u godinu pozitivno iznenađuje svojim projektima, poput Festivala Blind in Theatre, a autori predstave Saša Božić i Ksenija Zec samo u prošloj godini bili su autori nekoliko iznimno uspješnih predstava na nacionalnoj i međunarodnoj sceni ('Glorija', 'Love will tear us apart', 'Dezerter', 'Jukebox', 'Zagreb gori' itd.).

Ono što sve uključene u projekt posebno inspirira jest činjenica da je ovo jedan od prvih u potpunosti inkluzivnih projekata u području profesionalnog djelovanja u scenskim umjetnostima.

Umjetničkom ansamblu Kazališta slijepih koji čine Dajana Biondić, Anita Matković, Mario Glibo i Vojin Perić pridružit će se glumice i pjevačice: junakinja hit predstave i filma 'Kauboji' Ivana Rushaidat te jedna od najnadarenijih glazbenica u današnjem hrvatskom glumištu, Maja Posavec