izdanje hena coma

Predstavljanje romana 'Putnik usputne postaje' Dejana Šorka

22.03.2024 u 15:32

Bionic
Reading

Predstavljanje knjige našeg čuvenog redatelja, scenariste i književnika održat će se u utorak, 26. ožujka u 19:30 u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu (Preradovićeva 5)

Knjigu će predstaviti: Alma Prica, Vlaho Bogišić, Kruno Lokotar i Dejan Šorak, stoji u najavi.

Dejan Šorak (1954.) je filmski, televizijski, kazališni i radijski scenarist i redatelj te romanopisac. Njegov deseti roman do svoje publike putovao je puna tri i pol desetljeća, iz doba kad je Šorak prije svega bio poznat kao filmski režiser. Zbog snažnog ljubavnog trokuta na podlozi špijunaže i rata tada je Putnik nazvan 'hrvatskom Casablancom'. U romanu glavni lik, mladi engleski pisac dubrovačkog podrijetla Petar Benedict, zbog lakog i brzog uspjeha koji njegova djela i dar zavrjeđuju potpisuje suradnju s britanskom tajnom službom MI6. To će ga u ostatku njegova života učiniti usamljenikom i vječnim putnikom usputnih postaja.

O romanu:

U romanu glavni lik, mladi engleski pisac dubrovačkog podrijetla Petar Benedict, zbog lakog i brzog uspjeha koji njegova djela i dar zavrjeđuju potpisuje suradnju s britanskom tajnom službom MI6. To će ga u ostatku njegova života učiniti usamljenikom i vječnim putnikom usputnih postaja. Špijunsko-ljubavni roman 'Putnik usputne postaje' Dejana Šorka, kroz napetu priču moćno reflektira pitanja slobode i umjetnosti, domovine i tajnih sila koje pokreću svijet i povijest.