studio šećer

Porto Morto objavljuje novi session – u goste im je stigao Darko Rundek

16.11.2023 u 10:16

Bionic
Reading

Porto Morto predstavlja obradu pjesme Crni žbir, a u ulozi velikog brata, crnog žbira koji stalno nadgleda, pazi kako ne bi prešli crtu, toliko tanku i gotovo prozirnu, našao se, tko drugi nego - gospodin Rundek

„Pjesma Crni žbir pjesma je legendarnog benda Haustor, s njihovog debitantskog istoimenog albuma iz '81., a nama je uvijek bila nekako zanimljiva jer je za svoje vrijeme predstavljala, čini nam se, prilično progresivan najavni singl jednog tako relevantnog debitantskog albuma. Smatrali smo je svojevrsnim drum&bassom prije drum&bassa, a koji je u nekom trenutku naših života imao utjecaj na naš muzički vokabular. Budući da i mi imamo svoje vlastite nadzornike, pogledajte kako je završio obračun dviju sila, nove i stare škole čuvatelja reda. Darka smo, naravno, zarobili u podrumu našeg studija da ga muzemo jer se u današnje doba od autorske muzike puno teže može živjeti nego u njegovo doba“, poručuju portovci.

Šesti u nizu studio Šećer sessiona nastaje u vlastitoj, nezavisnoj produkciji, a sve ih možete pogledati na njihovom YouTube kanalu.

Sessioni u studiju Šećer projekt su započet prije otprilike godinu dana, a bendov je cilj bio dovesti neke od vlastitih heroja, ali i kolega sa scene, kod sebe u studio te obraditi neku pjesmu u novom, portomortovskom aranžmanu kako bi dali hommage određenim artistima i pjesmama koje su negdje kroz život kao ljudi i glazbenici kultivirali.

Izvor: Društvene mreže / Autor: n.n.

"S jedne strane nam je izazovno transkribirati muzičke i umjetničke ideje iz nekog drugog doba ili iz nekog drugog žanra na naš jezik, a unatoč naizgled nepovezanosti u odabiru suradnika zapravo sve artiste koje 'obrađujemo' veže jedna nit, jedan zajednički nazivnik - svi su autori“, kažu.

Osim po zvuku, Porto Morto svoju prepoznatljivost gradi i u vizualnom izrazu koji je vidljiv u spotovima, ali i na stageu. Sljedeća je prilika za audiovizualno uživanje 21. prosinca, kada nastupaju u Vintage Industrial Baru. Ovim će božićnim koncertom zatvoriti PORTOPOP poglavlje i najaviti novu eru benda.