filozofija života i sreće

Novo iz Planetopije: Almanah Navala Ravikanta

13.03.2024 u 13:50

Bionic
Reading

Naval Ravikant ikona je Silicijske doline i startup kulture u cijelom svijetu, a njegova je životna priča inspirativna koliko i poučna. Rođen je u siromašnoj obitelji koja se u Sjedinjene Države doselila iz Indije. Osnovao je brojne uspješne tvrtke (Epinion za vrijeme sloma IT tržišta, te kasnije AngelList), a uz to je poslovni anđeo koji je u ranim fazama uložio u tvrtke kao što su Uber, Twitter, Postmates i stotine drugih

Naval rado dijeli svoju filozofiju života i sreće, čime je privukao brojne čitatelje i slušatelje diljem svijeta. Cijeli život nadograđuje i primjenjuje svoje koncepte filozofije, ekonomije i stvaranja bogatstva čime je dokazao učinkovitost svojih principa. On i danas na gotovo opušten, umjetnički način gradi tvrtke i ulaže u njih, a pritom je uspio održati zdrav, spokojan i uravnotežen život, stoji u priopćenju.

Nadahnut njegovim savjetima koji su mu i osobno pomogli, Eric Jorgenson u ovoj je knjizi skupio mudrost koju je Naval vlastitim riječima podijelio u posljednjih desetak godina putem Twittera, objava na blogovima i u podcastima. Fokusiran oko dvije velike teme – bogatstvo i sreća – ovaj je almanah zamišljen kao vodič koji ćete čitati i konzultirati kad se budete njima bavili. A ako Naval već ne odgovara na vaše mailove, ova će vam knjiga poslužiti kao drugi najbolji izvor savjeta.

'Naval je jedna od najpametnijih i najhrabrijih osoba koje sam upoznao. Rijetko se priklanja bilo kojem konsenzusu, a jedinstvenost njegovog života, životnog stila, obiteljske dinamike i uspjeha pri pokretanju startup projekata, odraz je svjesnog odabira da sve radi na drukčiji način.' Tim Ferris

O autoru

ERIC JORGENSON bavi se tržišnim razvojem proizvoda i pisanjem. Godine 2011. pridružio se osnivačkoj ekipi tvrtke Zaarly koja pomaže vlasnicima nekretnina u pronalaženju odgovornih pružatelja usluga u koje mogu imati povjerenja. Njegov poslovni blog Evergreen poučava i zabavlja više od milijun čitatelja. Ericov je životni cilj stvoriti – i pojesti – savršeni sendvič. Živi u Kansas Cityju s Jeannine, najdivnijom ženom na svijetu. Pratite ga na Twitteru na @ericjorgenson, ili pogledajte njegove nove projekte na stranici ejorgenson.com.