Adio, Uljaniče

Nakon 70 godina zatvara se kultni klub u Puli

21.12.2021 u 15:54

Bionic
Reading

Klub Uljanik je mjesto u kojem su se pisala brojna poglavlja pulskog rock'n'roll identiteta. Promjenom lokacije završava se jedno poglavlje. Za kraj svake večeri u Klubu Uljanik DJ je tradicionalno puštao pjesmu "Riders on the Storm". I uz zvuke Doorsa, nakon sedam desetljeća, zatvaraju se vrata kultnog kluba u Dobrilinoj 2

Klub Uljanik u Dobrilinoj ulici u Puli zauvijek zatvara svoja vrata 15. siječnja 2022. godine, a novi vlasnik, poduzetnik Ilija Lovrić iz Galižane, na toj lokaciji namjerava napraviti butik hotel i restoran, piše Glas Istre.

Riječ je o disco klubu s najdužom tradicijom urbanog kluba na području bivše Jugoslavije. Već po otvorenju - o čemu često pričaju Puljani i Puljanke - dobio je status jednog od omiljenih plesnjaka - i često su plesnjaci bili uz živu glazbu, što je zasigurno bio odličan poticaj za osnivanje novih bendova koji su tada zanat' pekli upravo na pozornici Kluba Uljanik.

U Uljanik se tada izlazilo oko 20 sati, klub je radio do 23.30, a ulaznica je koštala 20 dinara. Česti gosti na koncertnim večerima bile su grupe Kameleoni iz Slovenije i pulski Hush (a iz te grupe je kasnije nastalo legendarno Atomsko sklonište). Gostovale su i brojne grupe iz cijele tadašnje Jugoslavije, a u razgovoru s glazbenicima koji su danas u mirovini oni bi često spominjali te svirke.

Zanimljivu priču o povijesti kultnoga kluba donosi Glas Istre. Cijeli tekst možete pročitati OVDJE.