'četiri dana zaborava'

'Najgora spika ikad': Sjajna glazba, jeftini kokteli i bizarna umjetnička djela

17.08.2023 u 13:53

Bionic
Reading

Približava se četvrto izdanje Najgore spike ikad, a to znači samo jedno - vrijeme je za Pandemonium! S 36 izvođača koji će nastupiti na dva stagea, uz podršku koju će pružiti Boris Soundsystem i KCL Zvučna služba, organizator najavljuje 'četiri dana zaborava' od 24. do 27. kolovoza na plaži Zlatorog u Umagu

Kao i svake godine, upad na festival je besplatan, kao i kampiranje uz boravišnu pristojbu od dva eura po noći, javljaju nam iz organizacije Pandemonium festivala.

'Obećali bismo ti da će biti lijepo i ugodno spavati pod zvijezdama, ali realno, nećeš spavati ništa. Najgori domaći festival donosi eklektičnu glazbenu poslasticu koja će zadovoljiti najrazličitije ukuse. Prvi dan festivala, četvrtak, otvaramo na KCL Zvučna služba, gdje će te domaćini Reye, BB31, At the spot i Shao izgnjaviti svojim trap beatovima i rimama. Dnevni program u petak započinjemo popodne s nekoliko mladih dub i trance DJ-eva koji će isprobavati svoju selekciju na Boris Soundsystemu. Večer nastavljamo sa žestokim mixom alt rocka, funka, agro popa uz live izvedbe bendova Đutko i plodovi zemlje, Gacki galeb, Freaktion, Fanaa te Cure i dečka. Drugi podij na Boris Soundsystemu krstit će kolektiv Heisse Scheisse, Mecena, Gisaza i Marka San b2b Raketa, koji će nas ispetardirati širokim asortimanom elektronike i bas zvukova', poručuju iz organizacije festivala koji opet dolazi pod motom: Najgora spika ikad.

U subotu organizator najavljuje 'povratak u život' uz AnalOGa i Yvonne s progresivnim i neprogresivnim houseom te breakbeat ritmovima. Večernji program prepuštaju Stagnatu i DBFB-u te njihovim live setovima, a nastupit će i Ivna Ji te IGEN s electrom i technom.

  • +24
Najgora spika ikad Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Press

Atmosfera na drugom stageu podgrijat će se uz pomoć mladih Mokrih filtera, Ko' zmaja, Pater papule, Mamuta, Pomelo Chess Societyja i IDEM-a - solo postpop/punk projekta Antuna Alekse, o kojemu smo s autorom nedavno opsežno porazgovarali u našoj Crnoj rupi.

Nedjeljnu postfestivalsku depresiju podebljat će raznolik glazbeni repertoar, kojim će te vozati ekipa iz organizacije i njihovi prijatelji - DJ Lest i DJ Neeksa.

'Tijekom festivalskih dana održat će se radionice i aktivnosti različitih tematika - od proizvođenja svakojakih zvukova, crtanja&cuganja, pa sve do uspostavljanja čudnovatih kontakata sa sobom i drugima. Tople ljetne večeri začini si splačinama koje će pripremati Plant hunter kitchen i najjeftinijim koktelima na obali koje će držati ekipa iz Kluba mladih Rijeka ili se pak opusti šetnjom kroz festivalski prostor u kojem te očekuju bizarna umjetnička djela, još bizarniji buvljak, mamurna ekipa oko šanka te DIY prostori za besciljno zujanje. Ako do sada nisi posjetio Pandemonium festival, nemoj to ponoviti i ove godine. Prođi đir i budi dio najgore spike ikad!' završava organizator u priopćenju.