kinoklub zagreb

Najavljena radionica 'Animacija i eksperiment', evo kako se prijaviti

05.04.2023 u 11:08

Bionic
Reading

Napredna radionica Ivane Pipal će ponuditi uvid u različite tehnike animacije, a prijave su otvorene do 14. travnja, javljaju iz KKZ-a

Radionica će kroz program ponuditi uvid u različite tehnike animacije (kolažna, klasična, stop-motion, pixelacija, flipbook, itd.) te potaknuti polaznike na istraživanje filmskog pripovjedanja, suigre slike, zvuka i narativa koju će potom samostalno koristiti u kreiranju svog budućeg filma.

Prvi dio radionice baviti će se definiranjem koncepta, uz gledanje primjera, nadogradnju vlastitog scenarija i samostalne animacijske eksperimente. Kroz 6 predavanja, polaznici će istražiti animacijske tehnike te kreirati skicu za budući film. Drugi dio radionice odnosi se na samostalan rad polaznika i kreiranje autorskog filma, čiji će grubi rez voditeljica dodatno usmjeriti prema finalu. Od polaznika se očekuje redoviti dolazak na predavanja, visoka motiviranost za samostalan rad i istraživanje, poznavanje osnova režije, snimanja i montaže, dodaju također iz KKZ-a.

Radionica kreće 20.travnja i održavat će se jednom tjedno, 6 tjedana za redom, četvrtkom od 17:30 do 19:30h. Očekivani rezultat radionice jesu kratki animirani, eksperimentalni ili hibridni filmovi koji će se na jesen prezentirati na projekciji u Kinoklubu Zagreb. Radionica je besplatna i prijaviti se mogu svi članovi Kinokluba, ali i napredni samostalni autori i/ili studenti koji su do sada realizirali barem jedan autorski film. Svu opremu za radionicu osigurava Kinoklub Zagreb. Za prijavu je na radionice@kkz.hr potrebno do 14.travnja 2023. poslati sljedeće:

- Koncept za kratki film (ukratko opisati što i kako, koje su željene tehnike animacije i vizualne smjernice, osnove priče i/ili teme koju biste istraživali, itd.)

- Kratko motivacijsko pismo

- Kratku biografiju

- Link na prethodni rad

Napomena: molimo da napomenete, ukoliko poznajete osnove programa Adobe Premiere, After Effects, Photoshop. Osnove programa za montažu su nužne, a za ostale programe će se po potrebi organizirati predavanje.