19. srpnja

Interpol - miljenici svjetske indie scene dolaze na Krk

29.06.2023 u 10:22

Bionic
Reading

Jedan od najcjenjenijih indie bendova na svijetu nastupit će 19. srpnja u Diamond Clubu kod Malinske

Interpol je bend s njujorške indie scene proizašao iz oživljavanja post-punka 2000-ih. Zvuk benda općenito je mješavina staccato basa i ritmičke, harmonizirane gitare pri čemu možemo naći paralele s bendovima kao što su Joy Division, Television, Echo & the Bunnymen i Siouxsie and the Banshees.

Njihov prepoznatljivi zvuk i kreativni izričaj pretočili su u sedam studijskih albuma od kojih je posljednji – 'The Other Side Of Make-Believe' objavljen prošle godine. 'Još uvijek u formi, moje metode su usavršene', pjeva Paul Banks na uvodnoj pjesmi 'Toni' s albuma kojim grupa krči novi put: paralelno s istraživanjem mračnih strana suvremenog života, Interpolove nove pjesme prožete su pastoralnom čežnjom i novootkrivenim blagodatima života.

Kao i na samom početku svoje karijere, Interpol je i danas daleko od ekscesnog ponašanja na pozornici i u studiju. Njihovi pulsirajući instrumentalni dijelovi i aranžmani pogađaju pravo u srce, a tekstovi nabijeni popriličnom dozom psihodelije potiču um. Pjesme Interpola ostavljaju slušatelju puno prostora za razmišljanje i maštu, sugerirajući kako je crna zapravo boja nade.

Izvor: Društvene mreže

Interpol su hrvatsku publiku već oduševili prije pet godina kad su nastupili kao headlineri na InMusic festivalu. Na aktualnoj turneji, koja obuhvaća najveće koncertne prostore s obje strane Atlantskog oceana, sviraju svježije pjesme, ali i zlatne standarde sa svih albuma, na radost starih, ali i novijih poklonika benda. Paul Banks, Daniel Kessler i Sam Fogarino u svojoj su najboljoj glazbenoj formi – a to će dokazati i uživo 19. srpnja u Diamond Clubu.

Ulaznice su dostupne putem sustava Entrio.