NAGRADNJAČA

Igudesman & Joo u Lisinskom

30.04.2013 u 11:58

Bionic
Reading

Nakon velikog uspjeha u Lisinskom u prosincu 2011, svjetska glazbena atrakcija pod nazivom Igudesman & Joo 5. svibnja 2013. ponovo dolaze u istu dvoranu s koncertnim projektom 'And Now - Mozart'. A mi smo za svoje čitatelje pripremili 5x2 ulaznice!

Aleksey Igudesman i Hyung-ki Joo klasični su glazbenici koji su osvojili svijet svojim jedinstvenim i urnebesnim predstavama koje spajaju komediju s klasičnom glazbom i popularnom kulturom. Njihovi su nastupi na stranici YouTube do sada pregledani više od 28 milijuna puta, a u mnogim su zemljama nastupali uživo na televiziji. Jednako su spremni za izvedbe u koncertnim dvoranama kao i na stadionima, pred 18.000 ljudi, a njihov je zajednički san učiniti klasičnu glazbu dostupnom široj i mlađoj publici.

Neke od najvećih zvijezda klasične glazbe, kao što su Emanuel Ax, Joshua Bell, Janine Jansen, Gidon Kremer, Mischa Maisky, Viktoria Mullova i Julian Rachlin, pridružile su im se u otkačenim glazbenim skečevima; Aleksey i Hyung-ki u više su navrata za UNICEF surađivali i s glumcima Johnom Malkovichem i nekadašnjim Jamesom Bondom - Rogerom Mooreom. Uz turneje na kojima izvode 'Malu noćnomornu muziku', izvode i 'VELIKU noćnomornu glazbu', sa simfonijskim orkestrima te na sveučilištima i glazbenim školama diljem svijeta, vode radionice '8 do 88 – glazbeno obrazovanje za djecu svih uzrasta', na kojima polaznici stječu samopouzdanje i inspiraciju za napredak vlastitim glazbenim putovanjima.

Igudesman & Joo nastupili su u nekoliko filmova, među kojima je i njihov vlastiti mockumentary (lažni dokumentarac) – 'Everything You Always Wanted to Know About Classical Music' (Sve što se ikada željeli znati o klasičnoj glazbi). Na staru godinu 2011. u bečkome su Konzerthausu Igudesman i Joo, uz pomoć stotinu violinista sa svih strana svijeta, postavili svjetski rekord u najvećem broju plešućih violinista koji zajedno nastupaju na istoj pozornici. Duo je osmislio i producirao postavljanje takvog rekorda u svrhu pomoći UNICEF-u.

Po dvije ulaznice su osvojili:

Mladen Golub
Paula Topić
Nikolina Hukman
Duška Vargović
Mario Prša