promjene na vrhu

Hrvatski filmski savez dobio novo vodstvo

12.04.2023 u 15:45

Bionic
Reading

Izvršni odbor Hrvatskog filmskog saveza, na čelu s novom predsjednicom Anom Đordić imenovao je za tajnicu Saveza, producenticu i menadžericu u kulturi Tatjanu Aćimović, priopćeno je u srijedu iz Hrvatskog filmskog saveza

Aćimović je teatrologinja, filmska i kazališna producentica s više od 20 godina iskustva u menadžmentu u kulturi i obrazovanju u civilnom i javnom sektoru.

Predsjednica je Udruge za promicanje stvaralaštva i jednakih mogućnosti Alternator i direktorica Festivala prava djece, docentica u umjetničkom području te predaje produkciju, upravljanje i razvoj projekata na Akademiji za umjetnost i kulturu u Osijeku i Umjetničkoj akademiji u Splitu.

Bila je članica radne skupine, u oblikovanju više legislativnih okvira u područjima audiovizualnih djelatnosti i elektroničkih medija te je, kao vanjska suradnica Hrvatskog audiovizualnog centra, predvodila radnu skupinu za uvođenje mjera poticaja proizvodnje audiovizualnih djela u Republici Hrvatskoj.

Ana Đordić diplomirala je kroatistiku i filozofiju na zagrebačkom Filozofskom fakultetu, gdje je i doktorirala, dok je na Učiteljskom fakultetu izabrana u naslovno nastavno zvanje predavačice u znanstvenoj grani filmologije. Autorica je knjige "Film u školi", a radi kao nastavnica Hrvatskog jezika i Filmske umjetnosti u XIII. gimnaziji.

Predaje i na Školi medijske kulture "dr. Ante Peterlić", a 2013. osniva program Filmska naSTAVa. Objavljivala je u Hrvatskom filmskom ljetopisu i drugim izdanjima HFS-a te je izlagala na brojnim međunarodnim znanstvenim skupovima.

Od ožujka Savez ima i novi peteročlani Izvršni odbor u kojemu su Marta Bregeš (Foto-kino-video klub "Zaprešić", Zaprešić), Antonio Britvar (Udruga za promicanje multimedijalnog stvaralaštva u svrhu prevencije "Hodači po žici", Zagreb), Marinko Marinkić (Multimedijalni centar Studio kreativnih ideja Gunja, Gunja), Marko Zdravković-Kunac (Pulska filmska tvornica, Pula).