VELIKA ČAST

Hrvatska producentica Anita Juka odabrana za Producers on the Move

25.04.2019 u 18:11

Bionic
Reading

Organizacija European Film Promotion odabrala je hrvatsku producenticu Anitu Juku za sudjelovanje na platformi Producers on the Move, namijenjenoj europskim producentima čije su karijere u usponu, a do sada su producirali zamjetne europske koprodukcije

Platforma se održava u sklopu Međunarodnog filmskog festivala u Cannesu, a Anita Juka je jedna od 20 odabranih sudionika, izvijestio je Hrvatski audiovizualni centar (HAVC).

European Film Promotion okuplja nacionalne filmske centre i agencije za promociju i promidžbu iz 38 europskih zemalja, a svake godine odabire dvadesetak producenata za sudjelovanje na platformi Producers on the Move na temelju njihovih, već priznatih, radova i međunarodnih koprodukcija.

Anita Juka je odabrana zahvaljujući opsežnom producentskom opusu te radu na višestruko nagrađivanim igranim filmovima poput 'Ti mene nosiš' Ivone Juke, 'Tu' Zrinka Ogreste, 'Slovenka' Damjana Kozole te međunarodnog omnibusa 'Neke druge priče' redateljica Ivone Juke, Ane Marije Rossi, Ines Tanović, Marije Džidževa i Hanne Slak.

Istaknula se i produkcijom dokumentarnih filmova 'Što sa sobom preko dana' Ivone Juke, 'Panj pun olova' Branka Schmidta i 'Vrt plavih ruža' Mladena Santrića.

Producers on the Move, koji će se održati u sklopu 72. Međunarodnog filmskog festivala u Cannesu od 14. do 25. svibnja, zamišljen je kao platforma za umrežavanje s ciljem poticanja europskih filmskih koprodukcija.

Sudionike očekuju predavanja, radionice, 'pitchinzi' i sastanci ‘jedan na jedan’ s filmskim ekspertima te im se pruža mogućnost da dobiju prostor za promociju u međunarodnom industrijskim publikacijama.

Kroz program je dosad prošlo više od 400 producenata, od kojih su mnogi postali međunarodno priznati filmaši, te čak i dobitnici Oscara. Prošle godine, u programu je sudjelovao hrvatski producent Oliver Sertić.