subota, 29. listopad

[FOTO] Završna izložba 4. generacije WHW Akademije u Galeriji Nova: Nakon speed datinga i zajedničkog pletenja, polaznici izvode performans

28.10.2022 u 13:01

Bionic
Reading

U zagrebačkoj Galeriji Nova u tijeku je završna izložba u nastajanju 'You Can’t Discourse Without Disco / Nema diskursa bez diska' sudionika/ica 4. generacije WHW Akademije, prvog hrvatskog nezavisnog interdisciplinarnog edukacijskog programa za umjetnike osnovanog od strane kolektiva 'Što, kako i za koga / WHW'

Od ponedjeljka 24. listopada do subote 29. listopada u Galeriji se održavaju svakodnevni za javnost otvoreni programi poput stolnog tenisa s preprekama, speed datinga na kojem polaznici i posjetitelji izmjenjuju mišljenja o umjetničkim radovima i praksama, zajedničkog pletenja pri kojem je nastala tapiserija koja se može pogledati u Galeriji Nova uz sve ostale radove nastale u tijeku boravka polaznika polaznica u galeriji koja je za ovu priliku pretvorena u bar – Bazu za umjetnička istraživanja / Base for Artistic Research.

Ovogodišnji program WHW Akademije pohađalo je 12 internacionalnih i domaćih polaznika/ca: Darko Aleksovski, Željko Beljan, Diana Cantarey, Adrijana Gvozdenović, Maksym Khodak, Nadežda Kirćanski, Stela Mikulin, Ruoru Mou, Kristina Pashkova, Christian Sleiman, Bojan Stojčić i Huda Takriti.

Radni proces, započet u ožujku ove godine, pretvorio se u istraživanje zajedništva i kolektiviteta, poručuju iz WHW Akademije, a završni tjedan u Galeriji Nova predstavlja njegov nastavak i čini procesualnu izložbu. Svakodnevna interna i za javnost otvorena događanja kulminirat će zajedničkim performansom polaznik/ca There is a man looking at a flower u subotu 29. listopada u 18 sati. Do tada će se u Galeriji Nova održati predavanje ovogodišnje profesorice i mentorice WHW Akademije, nezavisne istraživačice Ivane Bago Back to Square Zero – A Study in Unguaranteed Movement o ovogodišnjem iskustvu rada Akademije, njenim budućim potencijalima i umjetničkom obrazovanju općenito (četvrtak, 27/10 u 19 sati) i javna projekcija video radova polaznika i polaznica u petak 28/10 od 17 do 20 sati.

  • +31
Finalni tjedan WHW Akademije Izvor: Licencirane fotografije / Autor: n.n.

WHW Akademija realizira se u partnerstvu sa zbirkom Kontakt te uz financijsku podršku zbirke Kontakt / Zaklade ERSTE i Foundation for Arts Initiatives. Program također podržavaju: Gradski ured za kulturu, međugradsku i međunarodnu suradnju i civilno društvo Zaklada Kultura nova, Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, Trust for Mutual Understanding (TMU)