20. STUDENOGA

'Evanđelje' redatelja Pippa Delbona ponovno na sceni zagrebačkoga HNK

17.11.2017 u 14:11

Bionic
Reading

Dramsko-glazbena predstava Pippa Delbona nakon više od 90 nastupa na svjetskim i europskim pozornicama, vraća se na scenu na kojoj je praizvedna. U zagrebačkom Hrvatskome narodnom kazalištu 'Evanđelje' će biti izvedeno 20. studenoga

U dramsko-glazbenoj predstavi 'Evanđelje' 20. studenoga nastupaju članice Drame zagrebačkoga HNK, Nina Violić, Alma Prica i Mirta Zečević te dugogodišnji članovi Kazališne skupine Pippa Delbona.

Redatelj, glumac i glazbenik Pippo Delbono Almi Prici je, pritom, dao da sama bira tekst, a neki njegovi dijelovi nastali su nakon posjete zagrebačkom Muzeju prekinutih veza, kažu iz HNK Zagreb dodajući da je Delbono za vrijeme proba radio i film 'Evanđelje' te da je video isječke korištene u predstavi snimio sam, dok se u bolnici oporavljao od problema s očima te u centru za izbjeglice u Italiji.

Predstava u čijoj su prvoj izvedbi 2015. sudjelovale i Zrinka Cvitešić, Iva Mihalić i Vlasta Ramljak te članovi Opere i Baleta zagrebačkog HNK, izvedeno je dosad na brojnim svjetski poznatim pozornicama poput Teatro Argentina Roma (Italija), Teatro Comunale di Bologna (Italija), International Theatre Baltic Festival (Saint Petersburg, Rusija), Teatro Strehler Milano  (Italija), Net Festival ( Moskva, Rusija),  Theatre du Rond Point Paris ( Francuska), Bonlieu Scene Nationale, (Annecy, Francuska), International Theatre Festival (Sibiu, Rumunjska), Teatro Nacional D. Maria II (Lisabon, Portugal), Teatro Bellini (Napulj, Italija), Festival Euroscene (Leipzig, Njemačka).

  • +2
Delbonovo 'Evanđelje' u HNK Izvor: Promo fotografije / Autor: Mara Bratoš

Projekt je nastao u produkciji Hrvatskoga narodnog kazališta iz Zagreba i Emilia Romagna Teatro Fondazione te koprodukciji sa švicarskim kazalištem Vidy iz Lausanne, Maison de la Culture d’Amiens i belgijskim Théâtre de Liege.