digitalna umjetnost

Eminem je upravo potrošio skoro pola milijuna dolara na kupnju NFT-a koji 'sliči na njega'

03.01.2022 u 10:41

Bionic
Reading

Nezamjenjivi token po imenu 'EminApe' prodao mu je član BAYC-a (Bored Ape Yacht Club) GeeGazza za 123,45 ETh

Slavni reper Eminem upravo je potrošio 425.000 dolara na kupnju 'Bored Ape' NFT-a koji - kunu se ljubitelji NFT-a i obožavatelji repera - prilično sliči na njega.

Taj nezamjenjivi token po imenu 'EminApe' prodao mu je, inače, član BAYC-a (Bored Ape Yacht Club) GeeGazza za 123,45 ETh, ili otprilike 425.000 dolara. GeeGazza se, prenosi Hypebeast, dugo nadao da će reper kupiti taj NFT od njega i polako je gradio hype na društvenim mrežama. Još je u studenom na svom Twitteru objavio kako 'još uvijek misli da je @Eminem predodređen da jednog dana kupi njegov @BoredApeYC.'

Inače, Bored Ape Yacht Club je zbirka od 10000 Bored Ape NFT-ova— jedinstvenih digitalnih kolekcionarskih predmeta koji žive na Ethereum blockchainu.

Prodaji je posredovala digitalna agencija Six, koja je ranije surađivala s drugim slavnim osobama koje su se priključile NFT industriji, poput članova Wu-Tang Clana, američkog glazbenika Tychoa i švedskog elektorničkog dua Galantis. Kupnja o kojoj je riječ nije Eminemov prvi pothvat u NFT-ovima: glazbenik trenutno posjeduje 15 NFT-ova na OpenSea-u (najveći NFT 'marketplace' na webu) pod imenom 'Shady Holdings'.

Nakon što je kupio GeeGazzinog 'majmuna', Eminem ga je stavio kao profilnu fotografiju na svom Twitter profilu i NFT zajednica na toj društvenoj mreži je 'eksplodirala' od sreće i zadovoljstva. I sam vlasnik tog NFT-a nije mogao vjerovati što se događa, pa je nakon Eminemove dugo iščekivane kupnje tweetao kako 'živi u smiluaciji', zahvalivši se reperu koji se kupnjom tokena 'pridružio klubu'.

Računa se da će zbog te Eminemove kupnje vrijednost svih 'Bored Ape' NFT-a dodatno rasti, a ostali članovi BAYC-a već nastavljaju graditi hype na Twitteru i pozivaju druge repere da si i oni priušte 'Bored Ape' tokene. Pritom ih, naravno, uvjeravaju kako ti 'majmuni' sliče na njih te ih javno pozivaju na njihovu kupnju, označavajući ih na svojim objavama.

Inače, mnoge slavne i vrlo bogate osobe već su se pridružile Bored Ape Yacht Club-u kupnjom svojih NFT-a iz te kolekcije. Između ostalih i Jimmy Fallon, Post Malone, Youtuber Logan Paul, megapopularni DJ Marshmello, Shaquille O’Neal, Steve Aoki, član Linkin Parka Mike Shinoda te reper Timbaland.

  • +4
Eminem Izvor: Profimedia / Autor: RMV / Shutterstock Editorial / Profimedia