ischia film festival

Dubravka Turić nagrađena za režiju filma 'Tragovi'

03.07.2023 u 09:25

Bionic
Reading

Redateljica osvojila je 'Castello Aragonese' za najbolju režiju na prestižnom 21. Ischia Film Festivalu za svoj dugometražni prvijenac 'Tragovi', koji je već nagrađivan na dva filmska festivala

'Za sposobnost da energijom gradi krhki svijet žene koja traži odgovore u svojem znanstvenom projektu, ali i u životu. Za pažnju prema detaljima i delikatan osjećaj za vizualno pripovijedanje, kroz koje istražuje krizu identiteta protagonistice. Za osebujan ton filma kojim publici nudi intrigantnu i nezaboravnu priču', napisao je žiri u obrazloženju nagrade.

Fokus međunarodnog festivala, koji je od 24. lipnja do 1. srpnja održan na talijanskom otoku Ischia, usmjeren je na filmsku naraciju koja ističe kulturni identitet i jedinstvena obilježja lokacija snimanja filma.

U glavnom žiriju za dugometražni film bili su bugarska producentica Mira Staleva, turski redatelj Emre Kayis i srbijanski filmski kritičar Vuk Perović.

Film 'Tragovi' svjetsku je premijeru imao na 38. međunarodnom filmskom festivalu u Varšavi, a dosad je nagrađen na festivalima L'Europe autour de l'Europe i Unrestricted View Film Festival.

Uz glavnu producenticu Ankicu Jurić Tilić i Kinoramu kao glavnog producenta, film 'Tragovi' nastao je u koprodukciji s litvanskim Tremorom i srbijanskom Coronom.