T-HT KONFERENCIJA

Alain de Botton dolazi u Zagreb

10.09.2013 u 13:32

Bionic
Reading

Alain de Botton predavač je na ovogodišnjoj konferenciji T-HT-a 'Znanjem rastemo'. Uz predavanje, održat će se i diskusija s vodećim stručnjacima na temu 'Priprema li nas postojeći obrazovni sustav najbolje za izazove svakodnevnog života?'

Hrvatski Telekom na ovogodišnju konferenciju 'Znanjem rastemo' 4. listopada u Hrvatsku dovodi Alaina de Bottona, jednog od najpriznatijih europskih filozofa mlađe generacije, autora svjetskih bestselera, vizionara i poduzetnika.

De Botton će uzvanicima na konferenciji prenijeti svoje ključne teze vezane uz važnost cjeloživotnog obrazovanja, ostvarenje životne svrhe i postizanja izvrsnosti. Razjasnit će u kojoj mjeri posao može istinski ponuditi životno ispunjenje te kako odabrati zanimanje koje okrepljuje duh. Kombinirajući spoznaje iz suvremene psihologije, ekonomije, filozofije, sociologije i antropologije raspravljat će o: oduševljenju i izazovima koje nam donosi napredna tehnologija, važnosti profesionalne orijentacije, zabludama vezanima uz odabir pravog zanimanja, statusnoj tjeskobi i svrhovitoj motivaciji suvremenog zaposlenika. Govorit će i o usvajanju vještina nužnih za uspjeh uz rastuće privatne i poslovne izazove kako bi živjeli svrhovitim, mudrim i kvalitetnim životom.

Alain de Botton svoj prvi bestseler izdao je već sa 23 godine. Potaknut mudrošću drevnih i suvremenih filozofa i mislioca, odlučio se na izučavanje enigmi koje zaokupljuju suvremenog čovjeka: što je sreća, kako odabrati posao koji nas nadahnjuje, što je društveni identitet... Njegova djela bestseleri su u 30 zemalja, uključujući i Hrvatsku.

'Da bismo kao društvo bili spremni na izazove budućnosti, moramo već danas raditi na uspostavljanju kulture cjeloživotnog obrazovanja, usvajanju novih znanja i poticanju inovativnog načina razmišljanja. Samo odgovorni pojedinci koji su spremni na svakodnevno učenje i rad na sebi, kvalitetno pripremljeni za mudro rješavanje privatnih i profesionalnih izazova, mogu napraviti značajan iskorak i ostvariti ciljeve koji doprinose dobrobiti društva. Upravo stoga na HT-ovu konferenciju dovodimo vodeće stručnjake i vizonare koji nas inspiriraju i potiču na zaokret u razmišljanju, stavljajući razmjenu znanja i cjeloživotno obrazovanje u središte individualnog i društvenog napretka', istaknuo je povodom najave konferencije Ivica Mudrinić, predsjednik Uprave HT-a.

Već šestu godinu za redom Hrvatski Telekom na konferenciji 'Znanjem rastemo' ugošćuje ugledne pojedince, stručnjake i znanstvenike koji svojim idejama, razmišljanjima, djelima, angažmanom i projektima na prepoznatljiv način pridonose i pomažu napretku čovječanstva.

Konferencija je osmišljena kao dar znanja hrvatskom društvu te u prvi plan stavlja vrijednost stjecanja znanja te rasta i razvoja pojedinca, kompanija i cjelokupnog društva.
Nakon predavanja organiziran je okrugli stol na kojem će vodeći stručnjaci raspravljati na temu: 'Priprema li nas postojeći obrazovni sustav najbolje za izazove svakodnevnog života?'.

T-HT konferencija će se održati u petak, 4. listopada, u Hypo centru, Slavonska avenija 6, u Zagrebu, a nazočni će biti brojni uzvanici iz gospodarskog, intelektualnog i političkog života Hrvatske.

Više o konferenciji 'Znanjem rastemo'