DONACIJA HT-A

Akademija dramske umjetnosti otvara novu dvoranu

25.11.2013 u 15:47

Bionic
Reading

Donacijom Hrvatskog telekoma Akademija dramske umjetnosti opremila je dvoranu na adresi Frankopanska 22 u Zagrebu suvremenom audiovizualnom tehnikom. Svečano otvorenje dvorane zakazano je za utorak, 3. prosinca, u 20 sati.

Svečanosti će nazočiti predstavnici Uprave Hrvatskog Telekoma, koji će, zajedno s dekanom Akademije Bornom Baletićem te brojnim profesorima i studentima, prisustvovati otvaranju ovog novog radnog i izvedbenog prostora za studente kazališnih odsjeka Akademije.

U sklopu svečanosti otvorenja izvest će se mjuzikl “Prošlih pet godina” Jasona Roberta Browna – interdisciplinarni studentski projekt koji je, na inicijativu redateljice Lee Anastazije Fleger i producentice Petre Jagušić, prošle akademske godine s velikim uspjehom izveden na Akademiji dramske umjetnosti.

U mjuziklu glume Tihana Lazović i Adrian Pezdirc, a orkestar čine studenti Muzičke akademije i Filozofskog fakulteta predvođeni dirigentom Davorom Kelićem. U projektu, koji je nagrađen i Posebnom rektorovom nagradom, također sudjeluju studenti Tekstilno-tehnološkog fakulteta i Studija dizajna.