ZA HOBISTE I POČETNIKE

Treba li vam robotska ruka za miješanje kave i hlađenje? Treba!

26.10.2016 u 17:48

Bionic
Reading

Kome god treba osobni robotski pomoćnik, robotska ruka uArm Swift možda je sve to. Riječ je o proizvodu koji se može smjestiti na stol i opremiti brdom različitih dodataka - bilo da je riječ o miješanju kave, ili praćenju glave korisnika s ventilatorom za hlađenje za vrijeme ljetnih vrućina

Kad se priča o robotima, izdanja je pregršt. Bilo da je riječ o industrijskim/vojnim izdanjima ili nečem simpatičnom za ispomoć jedno je jasno - budućnost leži upravo u njima. Upravo ovaj nagli rast popularnosti i za potrebe hobista ili kućanstava želi iskoristiti tvrtka UFactory.

Kreirali su robotsku ruku namijenjenu smještanju na stol i otvorenog ekosustava dodataka, kako bi bilo tko mogao isprogramirati robota za što želi. uArm Swift donosi podršku za Grove modularnu elektroniku i OpenMV kamerice. Kako bi na jednostavan način isprogramirali dodatke, budući kupci ovog robotskog pomagala dobit će uArm Studio, softver koji koristi grafičko sučelje zasnovano na Blocklyju i može koristiti LeapMotion dodatak za upravljanje pokretima ruku.

Oni napredniji moći će iskoristiti i Creator Studio kako bi se igrali s robo-vizijom i vezanim naredbama. Za potrebe financiranja, tvrtka se odlučila na Indiegogo crowdfunding, a gdje je moguće nabaviti osnovno izdanje robota za 290 dolara ili Pro izdanje za 340 dolara. Ipak, vrijedi napomenuti da ona ne donose dodatne module u obliku GroveKits, OpenMV kamerica i sl.

Pro izdanje robota donosi nešto bolje motore i zupčanike za veću preciznost, koju je moguće iskoristiti za lasersko graviranje i 3D ispis.

Ako stvari prođu kako spada, prve isporuke mogu se očekivati već u svibnju ove godine:

uArm Swift and Swift Pro On IndieGoGo 2017 Autor: UFACTORY