YEAR IN SEARCH 2016

Cijeli svijet je ove godine guglao ove stvari, a vi?

14.12.2016 u 13:19

Bionic
Reading

Još uvijek najveća internetska tražilica svijeta ponudila je podatke o najčešće pretraživanim pojmovima na internetu tijekom proteklih 12 mjeseci. Evo što nas je najviše zanimalo

Podaci i top liste koje Google podijeli s nama krajem godine nude ne samo dobar pregled najvažnijih događanja, već i uvid u to što je najviše zanimalo ljude diljem svijeta.

Na vrhu kategorije globalno najtraženijih pojmova zasjela je igra u proširenoj stvarnosti Pokemon Go, koja je doista podigla ogromnu prašinu po pojavljivanju. Od tada je interes za nju ponešto splasnuo, no vjerujemo kako su u Nintendu i Nianticu zadovoljni s ovom godinom.

Drugo mjesto zauzeo je Appleov novi pametni telefon iPhone 7, koji je uspio iza sebe ostaviti izabranog američkog predsjednika Donalda Trumpa.

Na četvrtoj poziciji je pop/rock legenda Prince, čija je iznenadna smrt u travnju ponukala obožavatelje diljem svijeta na potragu za vijestima te sadržajima vezanim uz lik i djelo velikana.

Američki loto Powerball je u prvih pet ušao zahvaljujući tome što je jackpot u siječnju ove godine premašio milijardu dolara.

Vijestima su dominirali američki predsjednički izbori, Olimpijske igre, Brexit, pucnjava u Orlandu i virus zika.

Trumpovi su uspjeli zauzeti dvije pozicije među pet najtraženijih osoba (ne računajući preminule). Osim Donalda, tu je i njegova supruga Melania

Što se tehnologije tiče, Apple dominira s tri uređaja među prvih pet u kategoriji Potrošačka elektronika, no izvrsno se pozicionirao i jeftini indijski pametni telefon Freedom 251

Popis najtraženijih filmova predvodi Deadpool

Što se serija tiče, na prvom mjestu je Stranger Things