ODLAZAK VELIKANA

Glazbeni genije Prince preminuo u 58. godini života

22.04.2016 u 10:16

  • +4

Prince - odlazak legende

Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Bionic
Reading

Stranim portalima odjeknula je tužna vijest da je preminuo legendarni glazbenik Prince, a imao je tek 57 godina

Tužnu vijest o popularnom glazbeniku prenio je TZM, a potvrdio Associated Press. Prince, inače punog imena Prince Rogers Nelson, preminuo je danas u svome domu u Minneapolisu.

Kako piše TMZ, još nisu poznati detalji ni uzrok prerane smrti glazbenog genija, ali nedavno je njegov zrakoplov bio prisiljen sletjeti jer se nije dobro osjećao te je hospitaliziran. Tada je rečeno kako se radi o gripi, s kojom se tjednima borio, a stanje mu se očito pogoršalo tijekom leta pa je zrakoplov hitno sletio u američkoj saveznoj državi Illinois kako bi mu se što prije pružila liječnička pomoć u bolnici u gradu Molineu. Početkom ove godine krenuo je na turneju 'Piano and a Microphone', a početkom mjeseca otkazao dva nastupa. Nakon toga je ipak želio nastaviti s nastupima, no završio je u bolnici. Kako piše Daily Mail, dobitnik sedam Grammyja u javnosti je posljednji put viđen na koncertu u Minnesoti u subotu upravo kako bi svima dao do znanja da je dobro. Tada je publici poručio: 'Pričekajte još nekoliko dana s molitvama za mene.'


Iza slavnog glazbenika su čak 39 studijska albuma i veliko glazbeno naslijeđe. U bogatoj karijeri dugoj 40 godina prodao je više od 100 milijuna primjeraka albuma, a najčešće je kombinirao rock, R&B, soul i hip-hop te stvorio nezaboravne pjesme. Rođen 1958. u Minneapolisu, Prince se glazbom počeo baviti već sa sedam godina, a jedan od njegovih najvećih hitova zasigurno je 'Purple Rain', ali i 'Raspberry Beret' i 'Little Red Corvette'. Godine 2004. ušao je u Rock and Roll Hall of Fame, muzej najutjecajnijih rock and roll umjetnika u Clevelandu.