ŠTO KAŽU TESTOVI

Je li novi iPhone uistinu 120 puta brži od prvog iPhonea?

27.09.2016 u 19:33

Bionic
Reading

Iz godine u godinu, Apple predstavlja bolje, brže i funkcionalnije iPhone modele, a paralelno s tim potrošači (a posebno entuzijasti među njima) žele znati koliko su noviteti uistinu bolji od prethodnika. YouTube kanal EverythingApplePro ima odgovor na tvrdnju Applea da su ovogodišnji noviteti točno 120 puta brži od prvog iPhonea

iPhone 7 Plus vs 7 vs SE vs 6S Plus vs 6S vs 6 Plus vs 6 vs 5S vs 5C vs 5 vs 4S vs 4 vs 3Gs vs 3G vs 2G - lista je golema, no testovi koje odrađuje EverythingApplePro su vrlo zgodno napravljeni. U prvom testu u kojem su svi iPhonei upaljeni istovremeno, iPhone 7 odnio je pobjedu, no model 7 Plus iz nekog razloga jako kaska. On se upalio tek nakon sad već vremešnog modela iPhone 5s. EverythingApplePro napominje i kako su stariji uređaji postali 'neopisivo spori' nadogradnjom na iOS 10 pa valja razmisliti i o tome.

U benchmark aplikacijama, poredak je u testovima ispao logičan - najstariji uređaji su najsporiji, dok su najnoviji najbrži. Tu posebnih iznenađenja uistinu nije bilo. HTML 5 test je bio solidnih rezultata, no nikako u rangu brojnih Android uređaja. Sljedeći test je bio otvaranje aplikacije Camera, a usprkos najboljim rezultatima na sintetičkim testovima, iPhone 7 i 7 Plus nisu bili najbrži. Bilo je tu pokoje iznenađenje, u kojem bi izgledno stariji iPhone na starijem izdanju iOS platforme bio brži od novijih uradaka na iOS 'desetki', no u pravilu su stvari jasne - novije je bolje.

Više testova, koji uključuju i analizu zvučnika, temperature uređaja te kvalitete fotografija moguće je vidjeti u nastavku: