IDUĆA GENERACIJA

Samsung ima nove tehnologije za još bolji 5G

30.06.2016 u 15:53

Bionic
Reading

Odjel tvrtke Samsung Electronics zadužen za proizvodnju telekomunikacijske infrastrukture najavio je razvoj unaprijeđenih antena i antenskih pojačala koji će omogućiti proizvodnju manjih i energetski učinkovitijih 5G uređaja i opreme

Nove tehnologije svoju će primjenu naći i u 5G baznim stanicama i mobilnim uređajima, a koriste tzv. 28 GHz milimeter wave (mmWave) frekvencijski spektar. U Samsungu očekuju kako će taj frekvencijski spektar biti ključan u omogućavanju mobilnih mreža sljedeće generacije.

Tijekom razvoja ovih radio-frekvencijskih tehnologija Samsung je dizajnirao novu antenu integriranu u kućište uređaja, koja objedinjava desetak antenskih elemenata u modul debljine jednog milimetra, što je ključan korak u osmišljavanju kompaktnih rješenja za bazne stanice ali i za mobilne uređaje.


Samsung je također razvio pojačala snage koja će koristiti mmWave signal kako bi napajala svaku pojedinu antenu. Pojačala snage glavni su potrošač električne energije u radio-modulima i pretvaraju signal niske snage uređaja, u signal visoke snage prikladan za emitiranje zrakom. U Samsungu tvrde kako njihova pojačala snage istovremeno udvostručuju izlaznu snagu i unaprjeđuju energetsku učinkovitost za više od 50 posto.

Samsung’s Latest 5G Milestone: World's First mmWave Multi-cell Handover